ETÜ, Bilimi Çocuklarla Bulusturmaya Devam Ediyor

ETÜ, Bilimi Çocuklarla Bulusturmaya Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi paydasliginda ve Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügü koordinatörlügünde düzenlenen “Bilimin Izinde Erzurum Bilim Senligi” basladi.

Bilim Erzurum Merkezinde ögrencileri bilim ve teknoloji ile bulusturmak amaciyla düzenlenen etkinligin açilisina ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’in yani sira çesitli kurum temsilcisi ve çok sayida ögrenci katildi.

Çesitli sergi, gösteri, animasyon, gerçeklik uygulamalari, seminer ve oyunlarin yer aldigi senlikte ETÜ Bilim ve Fikir Atölyesi ögrencilere Fen Bilimleri, Sanal Gerçeklik ve Ahsap atölyelerinde çesitli uygulamalar yaptirirken, Kristal Girisimcilik Merkezi ise gençlere 3D Modelleme, Tersine Mühendislik ve Robotik Kodlama deneyimi yasatti. Ayrica ETÜ’nün 12 teknoloji takimi Teknofest yarismalarina katilan 13 projesini sergileyerek gençlere ilham verdi.

Programin açilisinda konusan Rektör Bülent Çakmak, ögrencilerin etkinlik boyunca eglenirken ögrenme firsati yakalayacagini ifade ederek: “Bugün burada bulanan ögrencilerimiz gelecekte birer mühendis veya teknik eleman olarak çesitli meslekler icra edecekler. Umuyorum ki ögrencilerimiz burada kazanacaklari deneyim ile gelecegimizin de sekillenmesinde önemli rol oynayacak" seklinde konustu.

Konusmasinin ardindan stantlari gezen Rektör Çakmak, yapilan deneyler ve gelistirilen projeler hakkinda gençlerden bilgi aldi.

Bilim Erzurum Merkezinde gerçeklesen Bilimin Izinde Erzurum Bilim Senligi 3 gün boyunca devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile