ETÜ'de El Sanatlari Sergilendi

ETÜ'de El Sanatlari Sergilendi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi (SKS) bünyesinde açilan Kazaziye Sanati ve Taki Tasarim Kursunda hazirlanan eserler sergilendi.

Kaybolmaya yüz tutmus el sanatlarina ilgiyi artirmak ve Kazaziye Sanatinin kültürel sürekliligini saglamak amaciyla açilan kursa ögrenciler ve ETÜ personeli yogun ilgi gösterdi. Kursta hazirlanan ürünler Merkezi Kütüphanede sergilenerek ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Kazaziye Kursunun Erzurum’da bir ilk teskil ettigini belirten SKS Sube Müdürü Firdevs Nazan Soysal: “Kazaziye Sanati, M.Ö 2800 yillara kadar Anadolu’da hüküm süren Lidyali’larin bu topraklarin insanlarina biraktigi kültürel bir mirastir. Tamamen el emegi ile yapilan Kazaziye Sanati Osmanli döneminde padisahlarin kaftan süslemelerinde ve taki olarak kullaniliyordu. Kanunu Sultan Süleyman’da Kazaziye Sanatini bilen ve isleyen Osmanli padisahlarindan biriydi. Günümüzde Kazaziye Sanati egitimi yalnizca Trabzon’da bulunuyor. Bizler de sehrimizde bu kültürü yasatmak istedik. Bu süreçte kursiyerlerimiz egitimcimiz Yasemin Sen esliginde birbirinden güzel ürünler ortaya çikardi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile