ETÜ'de Panel Teknolojisine Yönelik Gelistirilen Proje TÜBITAK Tarafindan Desteklendi

ETÜ'de Panel Teknolojisine Yönelik Gelistirilen Proje TÜBITAK Tarafindan Desteklendi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Fen Fakültesi Temel Bilimler Fakültesi ögretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Aydemir’in yürütücülügünü yaptigi "BoroTADF: Bor-Sülfon Esasli Floresan Malzemeler ile TADF-OLED Teknolojisinin Gelistirilmesi" baslikli proje TÜBITAK-3501 Kariyer Gelistirme Programi kapsaminda destek almaya hak kazandi.

ETÜ Laboratuvarlarinda gelistirilen proje ile bor-sülfon bazli organik moleküllerin yeni nesil organik isik yayan diyot (OLED) teknolojilerine uygulanabilirlik potansiyelinin kesfedilmesi ve özellikle organik elektronik alaninda borun yapisal özelliklerinin ortaya çikarilmasi amaçlaniyor.

Projeye iliskin detaylari paylasan Doç. Dr. Aydemir, borun elektronik ve ekran teknolojileri gibi stratejik alanlarda giderek artan bir öneme sahip oldugunu belirterek: “Projemiz ile borun organik elektronik alanindaki uygulanabilirligine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini artirmayi hedefliyoruz. Projeden elde edilen sonuçlar sadece Termal Olarak Aktive Edilmis Ertelenmis Florasan (TADF) mekanizmasinin bor içeren yapilar üzerindeki anlayisini ilerletmekle kalmayacak, ayni zamanda daha genis bir renk araligina sahip, yüksek performansli OLED’lerin gelistirilmesi için zemin hazirlayacaktir. Bu da Türkiye’nin organik elektronik alanindaki konumunu güçlendirecek ve uluslararasi alanda rekabet gücünü artiracak. Borun stratejik önemini vurguladigimiz proje ile ülkemizin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine önemli bir katki saglayacagina inaniyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile