ETÜ'de TÜBITAK Destegi Alan Ögrenciler Için Ödül Töreni Düzenlendi

ETÜ'de TÜBITAK Destegi Alan Ögrenciler Için Ödül Töreni Düzenlendi

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ), 2021 ve 2022 yillarinda Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) “2209 Üniversite Ögrencileri Destekleme Programi” kapsaminda destek almaya hak kazanan proje ekipleri için ödül töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Muammer Yaylali Konferans Salonu’nda hibrit olarak gerçeklestirilen etkinlige ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, dekanlar, akademisyenler ve projeleri kabul edilen ögrenciler katildi.

Programin açilisinda konusan Rektör Çakmak, etkinligin proje yapan akademisyenleri ve ögrencileri motive etmek amaciyla düzenlendigini belirterek: “Bugün burada 2209 Üniversite Ögrencileri Destekleme Programi kapsaminda destek almaya hak kazanan ögrencilerimizi ve danismanlarini tebrik etmek için toplanmis bulunuyoruz. Ögrencilerimizin üniversitede bulunduklari süre zarfinda dersleriyle ilgilendigi kadar bu gibi proje çalismalarinin içinde yer almasi da son derece kiymetli. Nitekim her firsatta bu çalismalarin is bulma süreçlerinde kendilerine önemli avantajlar saglayacagini ifade ediyoruz. Ayrica kariyer planlama merkezimizin düzenlemis oldugu etkinliklerde gerek özel sektörden olsun gerekse de kamu kurumlarindan gelen temsilciler olsun ögrencilerin proje kültürüne sahip olmasinin ve ekip çalismasina yatkin olmasinin önemine dikkat çekiyor. Bu açidan üniversitemizde geçtigimiz 2 yilda 80’e yakin ögrenci projesinin desteklenmesi bizi memnun etti. Bununla birlikte bu sayilari önümüzdeki süreçte daha da yukari çikarmak için var gücümüzle çalismamiz gerektigini de belirtmek isterim. Bu vesileyle bir kez daha destek almaya hak kazanan ögrencilerimizi ve danisman hocalarini gönülden kutluyor, basarilarin devamini diliyorum” diye konustu.

Program Rektör Çakmak’in ve Rektör Yardimcilarinin ögrencilere ve danismanlarina tesekkür belgelerini takdim etmesi ve hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile