ETÜ YÖKAK Tarafindan 2 Yil Süreyle Akredite Edildi

ETÜ YÖKAK Tarafindan 2 Yil Süreyle Akredite Edildi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yüksekögretim kurumlarindaki niteligin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katki saglanmasi amaciyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda 2 yil akredite oldu.

ETÜ, yüksekögretim kurumlarindaki kalite güvencesi, egitim-ögretim, arastirma-gelistirme, toplumsal katki ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsaminda degerlendirildigi Kurumsal Akreditasyon Programina (KAP) yönelik yapmis oldugu çalismalar sonucunda 2 yil süre ile akredite olma basarisi gösterdi.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in elinden aldi.

Programin ardindan degerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduguna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldigimiz günden itibaren bu bilinçle çalismalarimizi sürdürüyoruz. 2023 yilinda gerekli sartlari yerine getirerek YÖKAK’a basvurumuzu yaptik ve 2 yil süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yillik tam akreditasyon belgesini almak. Bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen basta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile