EURO 2020 Izlenme Rekoru Kirdi

UEFA, televizyon kanallari ve sosyal medyadan en çok takip edilen Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin, EURO 2020 oldugunu duyurdu.

UEFA'dan yapilan açiklamada, küresel ölçekte devam eden pandeminin gölgesi altinda kalmasina ragmen EURO 2020'yi dijital ortamlardan takip eden seyirci sayisinda rekor düzeyde artis yasandigi belirtildi.

Buna göre, 229 bölgede 137 kanal tarafindan canli yayinlanan turnuva, 5,23 milyar izlenme sayisiyla en çok takip edilen Avrupa Sampiyonasi rekorunu kirdi. EURO 2020, sosyal medyada ise 7,5 milyar kez görüntülenerek bu alanda da önceki turnuvalari geride birakti.

Italya ile Ingiltere arasinda oynanan final maçi ise 328 milyon seyirci tarafindan izlenerek 2016'da düzenlenen önceki turnuvanin rekorunu egale etti. Söz konusu karsilasma, Ingiltere'de son 24 yil, Italya'da 2012 yilindan sonra en çok izlenen televizyon programi unvanini da elde etti.

Konu hakkinda degerlendirmelerde bulunan UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein, "Bu fevkalade televizyon seyircisi rakamlari, turnuvaya sadece Avrupa'nin degil, tüm dünyanin ilgi duydugunu gösterdi. Özellikle, Kuzey Amerika ve Asya ülkelerinde turnuvayi takip eden seyirci sayisinda önemli derecede artis yasandi. Turnuvadaki her bir maçi izleyen seyirci ortalamasi 100 milyonu asti. Çin'de önceki turnuvaya oranla seyirci sayisinda yüzde 43 artis yasandi." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile