Ev Hanimlari Hem Üretiyor Hem De Aile Bütçesine Destek Oluyor

Ev Hanimlari Hem Üretiyor Hem De Aile Bütçesine Destek Oluyor

Sahinbey ilçesinde kadinlar Özgecan Hanimlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde hem oyuncak yapmayi ögreniyor hem de aile ekonomisine destek oluyorlar.

Sahinbey Belediyesi ve ISKUR isbirligi ile yapilan proje kapsaminda gençlik merkezlerine gelen kadinlar imalat atölyesinde kazandiklari paralari da çocuklari ve kendileri için harcamanin mutlulugunu yasiyor. Aldiklari destekle çocuklarinin ve evlerinin ihtiyaçlarini karsilayan hanimlar birbirlerine de destek oluyorlar.

’’Is ögreniyor, para kazaniyorlar’’

Pandemi döneminde kapali kalmanin getirdigi zorluklarin yani sira, evine giren hirsizin tüm altinlarini çalmasi üzerine psikolojisinin alt üst oldugunu ifade eden 3 çocuk annesi Ebru Karademir, "Basima gelmeyen kalmadi. Buraya geldikten sonra hepimizin benzer sorunlari oldugunu gördüm. Birbirimizle dertleserek bir nevi tedavi görüyoruz. Buradan aldigim parayla kizimin dershane taksitlerini ödemeye basladim" dedi.

Lise ve ortaokula giden 3 çocugu oldugunu söyleyen Hatice Tanriöver, kazandigi parayla çocuklarina harçlik verecegini belirterek, " Bir kadin olarak ilk defa kendi parami kendim kazanmanin mutlulugunu yasadim. Kendi kazandigim parami çocuklarima harcadim ve bu beni çok mutlu etti’’ seklinde konustu.

21 yil dis teknikeri olarak çalistigini belirten Dilek Erdogan, "Uzun süren is hayatim boyunca sosyal yasamim sinirliydi. Burada sosyallesmeyi yeniden ögrendim. Zamanimiz daha iyi geçiyor. Özellikle ev hanimlarina bambaska bir ortam sagliyor. Burada hem tecrübelerimizi hem de dertlerimizi paylasiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile