Ev Hanımları, Kursla Kendi İşinin Patronu Olacak

Ev Hanımları, Kursla Kendi İşinin Patronu Olacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Ankara’nın Polatlı ilçesinde ev hanımlarına yönelik uygulamalı girişimci kursu açıldı.

Hibe destekli kursu tamamlayan ev hanımları kendi işinin patronu olacak.


Polatlı Ticaret Odası ile KOSGEB Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtığı girişimcilik kursuna katılan 30 kursiyer, genel girişimcilik özellikleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, satış organizasyonu konularında temel bilgilerin yer aldığı 60 saat eğitim alacak.

Kursa oto-döşeme, terzilik, piko-nakış ve ev yemekleri üretmek gibi projesi olan girişimci adayları katılıyor. Kurs sonunda KOSGEB uygulamaları girişimci kursu katılım belgesi verilecek. Katılım belgesine sahip olan girişimci adayları işyeri açmaları halinde KOSGEB'ten 27 bin TL 'ye kadar iki yıl ödemesiz faizsiz kredi kullanacak.

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Muzaffer Sevinçel, KOSGEB girişimci kursunu, 2011 yılında açmak istediklerinde kursiyer bulamadıklarını hatırlatarak, bu yıl açtıkları kursa 60 'ın üzerinde girişimcinin başvurduğunu söyledi. Sevinçel, ilk etap kursun ardından ikinci etap kursu da odalarında başlatacaklarını; aşçılık ve pastacılık, biçki, nakış, örgü gibi kursların açılması için oda olarak gerekli desteği göstereceklerini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile