Ev Hanimlari Taki Tasarliyor

Ev Hanimlari Taki Tasarliyor

Kahramanmaras’ta Trabzon hasir örgüsü kursuna katilan ev hanimlari hem meslek ögreniyor hem aile ekonomisine katki sagliyor.

Onikisubat ilçesindeki Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Egitim Merkezi’nde açilan Trabzon hasir örgüsü kursuna ev hanimlari yogun ilgi gösterdi. Kurs ögreticisi Seher Baba, bu ise 2005 yilinda basladigini belirterek, daha önce Hakkari Yüksekova’da, Izmir’de, simdi ise Kahramanmaras’ta kadinlara Trabzon hasir örgüsü ögrettigini söyledi.

Baba, "Su ana kadar katilim çok güzel. Buraya gelen ögrenciler 9-25 ayar gümüsten Trabzon hasir örgüsü yapiyorlar. Bakirla baslatiyoruz, gümüsle devam edip, altinla sonlandiriyoruz. Buraya katilan ögrencilerin yaptigi ürünler satildigi zaman isçiligini aliyorlar. Burada sadece Trabzon hasiri degil, kaynak yapimi, cila bunlarin hepsini sinifta tek tek anlatiyoruz" dedi.

Kuyumculardan destek beklediklerini belirten Baba, "Kahramanmaras’ta ilk olan bir kurs. Ögrencilerime hep sunu söylüyorum. Takiyi bayanlar takiyorsa, bunun tasarimini da, yapimini da bayanlar yapsin istiyorum. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstermeye çalisiyoruz. Kuyumculuk dendigi zaman erkekler ön plana çikiyor ama su anda kadinlarin da ön planda oldugunu göstermek ve ispat etmek istiyoruz" diye konustu.

Kursiyer Mücella Kapu ise, "Bu kursa Seher hoca ile tanistiktan sonra katildim. Ve yaklasik olarak 4 aydir bu kurstayim. Kisisel takilar, tasarimlar yapiyoruz ve bir seyler ögrenmeye çalisiyoruz. Hanimlarin bos kalmamasini, üretime katki saglamalarini özellikle talep ediyoruz ve sesleniyoruz. Kursumuza gelsinler, baslasinlar. Hocamiz bu konuda oldukça yetkili" ifadesini kullandi.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Egitim Müdürü Mehmet Bülbül yaptigi açiklamada, "Bu kursumuzda bayan arkadaslarimiz Trabzon hasir örgüsü ile ilgili kurs görmekte ve aile bütçelerine katki sunmaktadirlar. Bu anlamda bayan arkadaslarin kursa devam etmelerini önemsiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile