Evcil Hayvanlar Parkı Çocukların İlgi Odağı Oldu

Evcil Hayvanlar Parkı Çocukların İlgi Odağı Oldu

Ankara`da şehrin ortasında yer alan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, havalar soğumasına rağmen çocuklardan büyük ilgi görüyor.


Keçiören Uyanış Mahallesi Aşıkpaşa Caddesi’nde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, 17 bin metrekarelik alanı ve aileler için özel oluşturulmuş piknik sahalarıyla, açıldığı 1998`den bugüne kadar binlerce çocuğun vazgeçilmez mekanı oldu. Ankaralıların ücretsiz olarak gezip dolaşabildiği parkta, büyük küçük herkes yüzlerce evcil hayvanı tanıma fırsatı buluyor. Parkta, Başkent’teki tüm hayvan sahiplerinin tedavi ve bakım yaptırabileceği, evcil hayvanlarının sorunlarını anlatabilecekleri bir de klinik bulunuyor.

ANKARA KEÇİSİ VE ANKARA KEDİSİ’NE ÖZEL KORUMA
Evcil Hayvanlar Parkı’nda Başkentin sembollerinden Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi’nin hem tanıtımı hem de ırkının korunması amacıyla üretimleri yapılıyor. Keçiören ve Başkentin diğer ilçelerinden gelen çocukların hiçbir ücret ödemeksizin yararlanabildiği bu mini hayvanat bahçesindeki Ankara Keçisi, çocukları 6 ay önce dünyaya getirdiği sevimli yavrularıyla karşılıyor. Bu son derece sevimli ve hareketli oğlakların yanı sıra özel barınağında korunan sarı-mavi gözlü Ankara Kedisi İnci de üçer aylık 5 yavrusuyla çocukların ilgi gösterdiği hayvanların başında geliyor.

Kanarya, bülbül, saka gibi güzel ötücü kuşların yanı sıra rengarenk kocaman Aras Macaw cinsi papağan, Cennet papağanı ve yüzlerce kelime konuşabilen akıllı papağan Jako ile parktaki Kuşevi bölümü, çocukların olduğu kadar büyükler için de cazibe merkezi oluyor. Parkın girişinde Dalmaçyalı, Rottweiler, Alman Kurdu, Kangal, Doberman ve Sibirya Kurdu Haski türü köpekler sevimli hareketleriyle çocukları sanki yanlarına davet ediyor. Biri 7, diğeri henüz 5 aylık olan iki yavru midilli ise sevimli hareketleri ile evcil hayvanlar parkının maskotları haine geldi. Evcil hayvan parkında alageyik, ceylan, Kamerun koyunu, tavşan, sülünler, şampiyon tavuk, pamuk tavuk ve gezilebilen bir mağara şeklinde tasarlanmış akvaryum bölümündeki tropikal balıklar yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile