Evde Sağlık Hizmetleri Hastaları Sevindiriyor

Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılında başlattığı evde bakım ve sağlık programı ile Bayburt Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yürütülen 2012 yılında ise devam projesi olarak yürütülmeye devam edilen SADASMER (Sağlık Destek Merkezi-Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı) SODES projesi kapsamında Bayburt’ta evde bakımı devam eden hastalar ziyaret edildi.

Bayburt’ta ve Bayburt’un kuzbeybatısındaki ile 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiğdemtepe köyündeki ziyarelere Bayburt İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, SADASMER ve Evde Sağlık Hizmeti ekibi katıldı.

İlk olarak Tuzcuzade Mahallesi’ndeki 10 yıldır skleroz hastası olan Abdulkadir Pirincek’i (44) ziyaret eden ekip burada hastanın durumunu yakınlarına sorarak hastayla yakından ilgilendi.

İl Sağlık Müdürü Özbek, Bayburt’ta yürütülen Evde Bakım birimi vesilesiyle hastanın ayağına gittiklerini belirterek hastanın herhangi bir eksiği olması durumunda gerekli işlemlerin hemen yapılarak hastanın evde rahat bir bakımının yapılması adına özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Evde bakımı süren hastalara bez, ilaç bakımı yanında moral destek olarak da ziyaretlerini sürdürdüklerini kaydeden Özbek, medikal anlamdaki desteğin proje kapsamında devam ettiğini ifade etti.

Daha sonra hasta ziyaret ekibi Bayburt’un Esentepe Mahallesi’nde 45 yaşındaki yatalak hasta kızı Emine Zavut’a, 5 yıldır tek başına bakan 77 yaşındaki Mevlüt Zavut ve kızının kaldığı evi ziyaret etti.

Çocukken geçirdiği çocuk felci sonucu engelli olan doğuştan görme engelli Emine Zavut’un babası evde olmadığı zamanlarda tek arkadaşı ise radyosu.Ziyaret sırasında Emine Zavut’a sorular soran ve onunla sohbet eden İl Sağlık Müdürü Özbek’e şükranla karşılık veren Zavut’un, yapılan ziyaretten dolayı memnun ve sevinçli olduğu gözlerden kaçmıyor.

Daha sonra Zahit Mahallesi’ndeki çocuk felci geçiren Niyazi Kaygusuz’u( 47) ziyaret eden ekip burada da hastayla bir süre sohbet ettikten sonra Çiğdemtepe köyüne geçti.

Çİğdemtepe’de 7 yıl önce Antalya’da elektrik çarpması sonucu felç olan Murat Maraba’yı (38) ziyaret eden ekip burada Maraba’nın hasta yatağını değiştirdikten sonra hastayla ve hastanın anne ve babasıyla bir süre sohbet etti.

Hastanın küçük kızı Tuğçe’yle bir süre sohbet eden Sağlık müdürü Özbek, daha sonra Maraba ailesinin hazırladığı ikramı tattı.

Ziyaretlerde hasta yakınlarının isteklerini not alan ekiptekiler hastaların ziyaretten ve ilgiden dolayı dile getirilen memnuniyetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirttiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile