'Evet' Demeden Önce 'Şiddete Hayır' Dediler

Adana'da toplu nikahı kıyılan 20 çift, temsili olarak hazırlanan "Şiddete hayır" sözleşmesini imzaladı

ADANA - Adana Yüreğir Belediyesinde nikahları kıyılan 20 çift, temsili olarak hazırlanan "Mutlu bir yuva için kadına şiddete hayır sözleşmesini" imzaladı.

Yüreğir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyede düzenlenen törenle, 20 çiftin toplu nikah töreni gerçekleştirildi. Nikah töreninde "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla, çiftlere nikahın ardından belediye tarafından temsili olarak hazırlanan "şiddete hayır" sözleşmesini imzalattırıldı. Gelin ve damadın imzaladığı sözleşmede şahit ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın da imzası yer aldı.

Başkan Çelikcan, dünyanın her bölgesinde kadınlara yönelik şiddet sonucu hayatını kaybeden, yaralanan veya sakat kalan kadınların bulunduğunu belirtti. Çelikcan, "Kadın da erkek de insandır. Ama kadının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kadınlarımızın eğitimi çok önemlidir. Kadını eğitirsek toplumu eğitiriz. Kadına şiddeti hepimiz kınıyoruz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınması hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Çelikcan, hazırlanan bu sözleşmeye imza atan çiftleri tebrik etti, ömür boyu mutluluklar diledi.

- Sözleşme

Her çifte ayrı ayrı imzalatılarak verilen temsili sözleşmede, şu ifadeler yer aldı:

"Ailemizin temelini atarken, çıkacak sorunlarımızı, sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu eden bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile