Evgeny Prigojin Açiklamasi 'Simdi Rostov'a Giriyoruz'

Rusya’da ayaklanma baslatan Rus parali asker grubu Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin yeni bir mesaj yayinlayarak, “Simdi Rostov’a giriyoruz. Askerler çekildi” dedi.

Rus parali asker grubunun lideri Evgeny Prigojin, Rusya’da baslattigi ayaklanmanin ardindan yeni bir mesaj paylasti. Ukrayna sinirindaki Rostov bölgesine girdiklerini ve ilerlemeye devam ettiklerini öne süren Prigojin, “Simdi Rostov’a giriyoruz. Su anda tüm eyalet sinirlarini astik. Bizi sinir muhafizlari karsiladi, askerler kenara çekildi. Biz çocuklarla savasmiyoruz. Birisi yolumuza çikarsa, yolumuza çikan her seyi yok edecegiz. Devam ediyoruz ve sonuna kadar gidiyoruz” dedi.

Prigojin’in geri adim atmamasi nedeniyle Rus kolluk kuvvetleri baskent Moskova basta olmak üzere Rostov, St. Petersburg ve Ukrayna’ya siniri olan diger bölgelerde güvenlik önlemlerini arttirdi. Rus haber ajanlari da Rusya Içisleri Bakanligi’na dayandirdigi bilgilere göre Moskova ve diger kentlerdeki tüm kamu binalarinda önlemlerin arttirildigini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile