Evi Enkaza Döndü, 47 Yillik Dikis Makinesini Birakmadi

Evi Enkaza Döndü, 47 Yillik Dikis Makinesini Birakmadi

Hatay’in Antakya ilçesinde yasayan 65 yasindaki Dudunaz Özsoy, terzilik yaparak aldigi evi depremde enkaza dönmesine ragmen, 47 yillik dikis makinesini birakmadi.

Kahramanmaras merkezli depremler 11 kent içinde en çok Hatay’da yikim ve can kaybina neden oldu. Antakya’nin Esenlik Mahallesi’nde yasayan 5 çocuk annesi Dudunaz Özsoy, 30 yil önce terzilik yaparak ev sahibi oldu. 4 katli binanin giris katinda esi Galip ve kiziyla yasayan Dudunaz Özsoy, depreme uykuda yakalandi. Kuvvetli sarsintiyla birlikte Özsoy, kiziyla kendini disari atarken, 70 yasindaki esi Galip Özsoy, enkaz altinda kaldi. Yaklasik 10 saat sonra Galip Özsoy, hafif yarali olarak kurtarildi. Özsoy çiftinin, yasadigi apartmanin diger bloku ikinci depremde yikildi. Bir blogun agir hasarli, diger blogun tamamen yikildigi depremde sans eseri hayatini kaybeden olmadi. Ailesi ve sevdikleriyle yasadigina sükreden Özsoy, büyük hasar gören evinden kalan esyalarini tahliye etti. Sadece küçük esyalarini alabilen Özsoy, evinin taksitlerini dikis dikerek ödedigi 47 yillik dikis makinesini birakmadi.

"Agaca sarildim"

65 yasindaki 5 çocuk sahibi Dudunaz Özsoy, depreme uykuda yakalandiklarini hatirlatarak, hafif bir sallandiklarini ve hemen disari kostuklarini söyledi.



Esinin çikarken enkaz altinda kaldigini anlatan Özsoy, “Kizimla ikimiz kurtulduk, esimi de daha sonra hafif yarali sekilde kurtardilar. Sanki evin içine bomba atildi, isiklar girdi. Gerisini hatirlamiyorum, bir de esimi görmeyince hafizam silindi. Esimi kaybettigimi düsündüm çok agladim. Ayakta duramiyorduk, disarida agaca sarildim. Çok sükür sag çiktik” dedi.



"47 yillik makinemi birakamazdim"

2 bloklu binanin 30 yillik oldugunu hatirlatan Özsoy, “Diger blok tamamen yikildi. Bizimki ayakta kaldi. Çok sükür rabbime. Esyalarimin hepsini çikaramadim, birçogu kirilmis. Canimiz sag olsun. 17 sene dikis dikerek evime katki verdim. O sekilde çalisarak bu evlere sahip olduk. 47 yillik makinemi birakamazdim, büyük bir hatirasi var. Yeniden dikis dikmesem de kizlarim kullanir. Su an gidiyoruz ama geri dönecegiz. Memleketimizi asla kimseye kaptirmayiz. Kesinlikle geri dönecegiz. Su an dünyanin en büyük zengini benim, çekirdek aile olarak hepimiz yasiyoruz. Rabbim bana yavrularimi, torunlarimi bagisladi. Sükürler olsun” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile