Evinde Oy Kullanan Kanser Hastasi Yasli Kadin Gözyaslari Içinde Devlette Tesekkür Etti

Evinde Oy Kullanan Kanser Hastasi Yasli Kadin Gözyaslari Içinde Devlette Tesekkür Etti

Edirne’de evinde oy kullandigi için mutluluktan sevinç gözyaslari döken 67 yasindaki yasli kadin, “Beni unutmayin, her oya da gelin kizanim. Devletimizden Allah razi olsun. Allah bir polisimizi bin göstersin, bir askerimizi bin göstersin. Vatanimiza milletimize hayirli olsun” dedi.

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Edirne’de de 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde hastaligi ya da engeli nedeniyle yataga bagimli olan ve oy kullanmaya gidemeyecek seçmenlere seyyar sandiklar götürüldü.

Edirne’de hastaligi veya engeli sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu’nun okullarda kurdugu sandiklara gidemeyen seçmenler, görevlilerin evlerine getirdigi sandikta oy kullandi. Edirne Adliye’sinde gerekli islemleri tamamladiktan sonra seyyar sandik listesine göre yola çikan görevliler, ilk olarak 67 yasindaki kanser hastasi Mübeccel Sahin ve tansiyon hastasi 83 yasindaki Ömrüye Dogan’in evine gitti.

Sandik görevlileri getirdikleri tasinabilir kabini hasta durumda olan vatandaslarin evlerine giderek oy kullanma islemi ile ilgili bilgi verdi.

Oyunu kullanmanin mutlulugunu yasayan ve evinden çikamayan hastalar seçimlerin vatana, millette hayirli olmasini diledi.

"Mutluluktan agladim"

67 yasindaki kanser hastasi Mübeccel Sahin, oyunu kullanamayacagini düsündügü için çok aglayip üzüldügünü belirterek, "Oy kullanamayacagim için çok üzülüyordum ancak bu seyyar sandik uygulamasi ile mutlu oldum ve vatandaslik görevimi yerine getirdim Çok hastayim tedavi görüyorum. Sizi gördügüm için ve oy kullanacagim için çok mutluyum. Allah Devletimizden razi olsun. Mutluluktan agladim. Vatanimiza milletimize hayirli olsun" dedi.

"Tansiyonum var"

Hastaligi sebebiyle oyunu evinde kullanan 83 yasindaki Ömrüye Dogan, “Bacaklarim tutulmuyor ve arabalar ile götürseler zor oluyor. Tansiyonum ve biraz rahatsizliklarim var. Bu sekilde oyumu kullandigim için memnun oldum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile