Evine Giren Kisiyi Öldüren Sanik Açiklamasi 'Tanimadigim Bir Sahsi Yatak Odamda Idrarini Yaparken Buldum'

Evine Giren Kisiyi Öldüren Sanik Açiklamasi 'Tanimadigim Bir Sahsi Yatak Odamda Idrarini Yaparken Buldum'

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, evine girdigi iddia edilen sahsi arbede sirasinda biçaklayarak öldüren sanigin yargilanmasina baslandi. Sanik savunmasinda, sahsi yatak odasinda idrarini yaparken buldugunu söyledi. ATK’dan gelen raporda ise sivinin idrar olmadigi ve maktulün DNA’siyla eslesmedigi belirlendi.

Olay, 14 Ocak tarihinde Gölcük ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi. Iddiaya göre, O.K., evde kahvalti yaptigi sirada yatak odasindan sesler duydu. Yatak odasina yönelen O.K., hirsizlik için geldigini düsündügü Murat Yarar isimli sahisla karsilasti. Ikili arasinda çikan arbede sirasinda O.K., elinde bulunan biçakla evine giren sahsi yaraladi. Evden kaçan Yarar, yolda fenalasarak yere yigildi. Durumu gören çevredeki vatandaslar 112 Acil Çagri Merkezine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilan Murat Yarar yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. O.K. ise polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahis tutuklandi.

"Yatak odasinda tanimadigim bir kisinin pantolonu siyrilmis halde idrarini yaparak gördüm"

Tutuklu sanik O.K.’nin, Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Durusmaya taraf avukatlari, Öldürülen Murat Yarar’in ailesi, tutuklu sanik O.K. ve taniklar katildi.

Olay gününü anlatan sanik O.K. "Sabah kalkip odada kahvalti yapmaya basladim ve odun kirma sesi gibi bir sey duydum ancak pek önemsemedim. Kahvaltidan sonra tava ve biçagi mutfaga götürmek için odadan çikarken yatak odasindan ses duydum ve oraya yöneldim. Yatak odasinda tanimadigim bir kisinin pantolonu siyrilmis halde idrarini yaparak gördüm. ‘Ne yapiyorsun?’ diyerek tepki gösterdim. Bu sirada üzerime atladi ve aramizda arbede yasandi" dedi.



“Istemeden de olsa birini hayattan kopardim”

Murat Yarar ile aralarinda yasanan arbedeyi anlatan O.K., "Murat isimli sahsin elinden kurtulmak için elimdeki tavayi omzuna, diger elimdeki biçagi da kalçasina savurdum. Bu olaydan sonra evden kaçti, ben de pesinden kostum. Yetisemeyince dönüp, olayi sokakta market isleten dedeme anlatarak polise haber vermesini söyledim. Sahsi kovalarken esofmanla ve yalin ayak sokaga çikmistim. Bu sebeple üzerimi giyinmek için tekrar eve döndüm. Üstümü giyinip tekrardan sokaga çiktigimda evime giren Murat isimli sahsin yerde yattigini ve basinda birilerinin oldugunu gördüm. Ben maktulün o zamana kadar yaralandigini bilmiyordum. Karnina dogru hamle yapmadim, karnindan yaralandigini da sonradan ögrendim. Keske böyle olmasaydi. Istemeden de olsa birini hayattan kopardim, üzgünüm. Maktulü tanimiyorum, aramizda da bir husumet yoktu" diye konustu.



"Neden harabe gibi bir yere hirsizliga gitsin?"

Saniktan sikayetçi olan Murat Yarar’in babasi Ekrem Yarar, "Oglumun düzenli bir isi ve 6 bin TL maasi vardi. Neden harabe gibi bir yere hirsizliga gitsin? Benim oglum öyle bir sey yapmaz. Ben sanigi tanimam ancak dedesini ve amcalarini tanirim. Sanigin ailesi beni arayarak konusmak istedi, ’Anlasalim’ dediler. Ancak ben kabul etmedim” seklinde konustu.

Maktulün annesi Fikriye Yarar ise "Benim oglum asla oraya hirsizlik için gitmez. Oraya kendi istegiyle degil, sahislar tarafindan çagirildigini düsünüyoruz. Oglumun öldürenin birden fazla kisi oldugunu düsünüyorum. Bir cani gibi ogluma saldirmis ve parçalamis. O harabe evde çalinacak ne var ki? Olay sonrasinda oglumun esyalari bize getirildi ancak içinde telefonu yoktu. Halen oglumun telefonu kayip. Kendi telefonlarimizdan oglumun sosyal medya hesaplarini kontrol ettigimizde bazi paylasimlarin silindigini gördük. O telefonun birinin elinde oldugunu ve o sahis tarafindan bu paylasimlarin silindigini düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

Maktulün DNA’si ile eslesmedi

ATK raporunda yatak odasinda bulunan sivinin idrar olmadigi ve maktulün DNA’siyla eslesmedigi belirlendi. Mahkeme heyeti, evde bulunan sivinin sanigin DNA’si ile eslesip eslesmedigini tespitine ve HTS kayitlarinin gelecek celseye kadar hazir edilmesine karar vererek durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile