'Evlad-I Fatihan'a Hizmet Görevimizdir'

'Evlad-I Fatihan'a Hizmet Görevimizdir'

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Evlad-i Fatihan olan beldelere hizmet etmek bizim için ayricalikli bir görevdir” dedi.



Kalesija Belediye Baskani Sead Dzafic, baskan yardimcisi ve meclis üyelerinden olusan heyet, bir dizi ziyaret ve programlara katilmak üzere geldikleri Kayseri’den mutlu ayrildi. Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 4 gün Kayseri’de misafir olan Kalesija heyetiyle Mevlana Sosyal Tesisinde bir araya geldi. Bulusmaya Talas Belediyesi Meclis Üyeleri de katildi.

Baskan Yalçin, burada yaptigi konusmada mayis ayi içinde Bosna Hersek’in Kalesija sehrine gidip ‘kardes sehir’ görüsmesi yaptiklarini hatirlatarak, “Çok güzel misafir edildik. Meclis üyelerimizle birlikte güzel bir gezi oldu, inceleme toplantilari yapildi. Oradaki misafirperverlikleri için çok tesekkür ediyorum. Evlad-i Fatihan olan o beldelere hizmet etmek bizim için ayrica bir görevdir. 30 yil önce Bosna’da yasanan katliamin acisina bir kez daha ortak oldugumuzu belirtmek istiyorum. Misafirlerimiz birkaç gündür Talas, Kayseri, Erciyes gezileriyle birlikte 29 Ekim resepsiyonuna katildilar. En kisa zamanda yeniden görüsmeyi ümit ediyorum” diye konustu.



“TÜRKIYE’NIN BÜYÜKLÜGÜNE VE GÜCÜNE GÜVENIYORUZ”

Kalesija Belediye Baskani Sead Dzafic ise, Baskan Yalçin’a ev sahipligi nedeniyle tesekkür ederek, “Burada sizin güzel ilçeniz ve sehrinizi gördük. Türkiye 86 milyon nüfusa, Kalesija 36 bin nüfusa sahip ve biz Türkiye’nin büyüklügüne ve gücüne güveniyoruz. Sizden ricam ve dilegim bizi hiçbir zaman unutmayin. Devamli hep beraber olalim. Biz Müslümanlar olarak hala savastan kalma büyük sancilar yasiyoruz. Ukrayna’ya bütün dünya yardim ediyor. Biz 2,5 milyon insan olarak bir Türkiye’den ve Islam aleminden yardim bulduk. Baska hiç kimse bize gerektigi gibi yardimda bulunmadi. O yüzden birlik ve beraberligimizi korumamiz lazim” seklinde konustu.

Kalesija Belediye Baskani Sead Dzafic konusmasinin ardindan Baskan Yalçin’a Kalesija’nin minyatür kapisini hediye ederek, “Hepinizi bu kapidan girmeye ve Kalesija’ya davet ediyorum” dedi.

Baskan Yalçin da kendisine kök boyayla elde dokunan hali hediye ederek karsilik verdi.

“TALAS MUSTAFA BASKANA SAHIP OLDUGU IÇIN ÇOK SANSLI”

Uluslararasi Balkan Kooperatifi Baskani Hamza Yavuz da, Türkiye ile Bosna halki arasinda kardeslik köprüsü kurulmasindan dolayi Baskan Yalçin’a ve Baskan Dzafic’e plaket takdim etti. Yavuz, “Mustafa Yalçin baskanimiza Türkiye’deki kardeslerimizle Bosna’daki kardeslerimiz arasindaki köprü kurulmasindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Sag olsunlar. Talas Belediyesi ve halki böyle bir belediye baskanina sahip oldugu için çok sansli. Insallah kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Toplantiya Talas Belediye Meclisi üyeleri ve Kalesija Belediye Meclisi üyelerinin yani sira Saraybosna Kültür Akademisi Baskani Prof. Dr. Sahudin Kaçar, Izmir Balkan Bosnak Kültürü Dernegi Baskani Emine Uçar ile Kayseri Bosna Türkleri Dernegi Baskani Tacettin Kaya da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile