Evladindan Depremden Bu Yana Haber Alamayan Anne Açiklamasi 'Batuhan Olsaydi Gelirdi, Öperdi Hediyesini Verirdi'

Evladindan Depremden Bu Yana Haber Alamayan Anne Açiklamasi 'Batuhan Olsaydi Gelirdi, Öperdi Hediyesini Verirdi'

HATAY – Hatay’da asrin felaketinden bu yana 25 yasindaki evladi Batuhan Güleç’ten haber alamayan Sema Güleç, bu yil Anneler Günü’nü evladi olmadan geçirmenin buruklugunu yasiyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmis ve çok sayida vatandastan depremden sonra haber alinamamisti. Asrin felaketinin üzerinden 16 aydan fazla süre geçmesine ragmen yakinlarindan gelecek haberi bekleyen vatandaslarin da umutlu bekleyisi devam ediyor. Bu insanlardan biri de Hatay’in Iskenderun ilçesinde yasayan Sema Güleç. Acili anne mimarlik bölümü mezunu 25 yasindaki evladi Mustafa Batuhan’dan aylardir haber alamiyor. Depreme Iskenderun ilçesi Numune Mahallesi Güleryüz Apartmani’nda yakalanan Mustafa Batuhan, asrin felaketinin ardindan adeta yok oldu. Acili anne Sema Güleç, evladindan gelecek haberi aylardir umut içerisinde bekliyor.

“Deprem aninda evden disariya çiktik, zaten ilk önce oglum aklima geldi”

Evladinin yasadigi binaya depremden 20 dakika sonra gittigini dile getiren 53 yasindaki Sema Güleç, oglu Batuhan’i nüfustan düsürmek istemedigini belirterek “6 Subat depreminden sonra oglum Mustafa Batuhan Güleç’e hiçbir sekilde ulasamadim, oglumu ariyorum. Deprem günü oglum is yerinin üzerindeki yine diger evimizde kaliyordu, tekti. Ben de buradaydim, kendi diger evdeydi. Deprem aninda evden disariya çiktik, zaten ilk önce oglum aklima geldi. Dedim Batuhan’in yanina gidelim, kizimla, damadimla birlikte o tarafa gittik ve binanin yikildigini gördük. Bina yikildiktan 20 dakika sonra ordaydim. Depremin ardindan ben çok kaygilandim, arastirma yaptim daha bir sey çikmadi, yani nüfustan düsürme olayi olmadi. Fakat bu kimilerinde miras konusu oluyor bazi islemlerden dolayi istege karsi istege karsilikli düsürülüyormus nüfustan onu ögrenince biraz rahatladim. Ben daha evladimi ariyorum. Ben ogluma nüfustan düsürme ya da gaiplik verilmesini istemiyorum. Daha ariyorum, yani vefat ettiyse bana mezarini versinler. Yoksa ben kabul etmiyorum, nüfustan düsürmeyi, gaiplik verilmesini onu asla kabul etmiyorum” dedi.



“Batuhan olsaydi gelirdi, öperdi hediyesini verirdi”

Anneler Günü yaklastikça içini burukluk kapladigini dile getiren Sema Güleç, “Anneler Günü yaklastikça benim içimi bir burukluk kapliyor. Benim diger çocuklarim var ama hiçbiri birinin yerini tutmuyor. Hepsi ayri ayri Batuhan olsaydi gelirdi, öperdi hediyesini verirdi. Beraber geçirirdik, gerçekten Anneler Günü’nün yaklasmasini istemiyorum. Oglum yanimda olmadigi için artik Anneler Günü’nün gelmesini istemiyorum. Oglum olmadigi için çok zor bir durum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile