Evlat Hasreti Son Bulan Esat Akdas Açiklamasi 'Aileler Hiçbir Zaman Umudunu Kesmemelidir'

Evlat Hasreti Son Bulan Esat Akdas Açiklamasi 'Aileler Hiçbir Zaman Umudunu Kesmemelidir'

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca kandirilarak daga kaçirildigini ileri sürene ailelerin evlat direnisi HDP önünde kararlilikla devam ederken, 42. aile çocuguna kavustu.

3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi bin 368 gündür sürüyor. Çocuklarini 4 gözle HDP önündeki çadirda bekleyen ailelerden Gülperi ve Esat Akdas çifti, 2015 yilinda 20 yasindayken örgüt tarafindan daga kaçirilan oglu Mehmet Akdas’a bugün kavustu.

HDP il binasi önünde gazetecilere açiklamalarda bulunan Esat Akdas, 8 yildir çocugu Mehmet’in pesinde olduklarini ve mücadelelerinin zaferle sonuçlandigini belirtti.

Evlat nöbetindeki ailelerin hiçbir zaman umutlarini yitirmemesi gerektigini vurgulayan Akdas, “Allah’a sükürler olsun ki çocugumuza kavustuk. Insallah HDP önünde evlat nöbeti tutan aileler de çocuklarina kavusur. Aileler hiçbir zaman umudunu kesmemelidir. Bunlarin (HDP) arkasinda kim varsa Allah onlari kahretsin. Biz devletimizin her zaman yanindayiz. 8 yildir çocugumuzun pesindeydik ve zaferle sonuçlandi. Çocugumuza kavusmamiz evlat nöbetindeki ailelere umut olur insallah. Yakinda umarim diger aileler de çocugundan haber alir. Devletimiz sag olsun, var olsun” dedi.

Kürtçe konusan anne Gülperi Akdas ise “Devletimiz her daim var olsun. Bizim oglumuz geldi, insallah onlarin çocugu da bir gün bizimki gibi gelir. Allah’im kimseye bu derdi yasatmasin” ifadelerine yer verdi.

Teslim olan Mehmet Akdas’in evlat nöbetindeki ailelere de umut oldugunu ve çocuklari gelene kadar oturma eyleminde kararli olduklarini ifade eden Süleyman Aydin, oglu Özkan Aydin’a ‘teslim ol’ çagrisinda bulundu.

Aydin, “Evlat mücadelemiz kararli bir sekilde devam ediyor. Yaklasik 4 yildir evlat mücadelemizde 41 aile çocuguna kavusmustu. Bugün de 42. evladimiza imza attik. Hepimiz burada umutlu ve sevinçliyiz. Insallah darisi bizim evlatlarimizin basina olur. Evlat mücadelemiz burada kararli bir sekilde devam edecektir. Biz burada HDP’yle mücadelemize sonuna kadar devam edecegiz. Devletimiz de sonuna kadar terörle mücadele veriyor. Evlatlarimiz bizi görüp duyuyorsa gelin güvenlik güçlerimize teslim olun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile