Evlat Nöbetindeki Ailelerin Destansi Direnisi 900'Ncü Gününde Açiklamasi 263 Aile Katildi, 34 Aile Evladina Kavustu

Evlat Nöbetindeki Ailelerin Destansi Direnisi 900'Ncü Gününde Açiklamasi 263 Aile Katildi, 34 Aile Evladina Kavustu

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 900. gündür sürüyor. 263 ailenin katildigi destansi evlat nöbetinde 34 aile evladina kavustu.

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 900 gündür araliksiz devam ediyor.

Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydin, 6 yil önce terör örgütü PKK tarafindan kaçirildigini iddia ettigi oglu Özkan (19) için HDP il binasi önünde beklediklerini belirterek, “900 gündür bu arkamda görmüs oldugunuz halkin çocuklarini çalan partinin önünde evlatlarimizin mücadelesini veriyoruz. Çünkü HDP olmasaydi PKK da olmazdi. HDP bizzat kendisi kabul ediyor, kandilin subesi olduklarini. Bizler demiyoruz, kendileri açiklamalarinda belirtiyorlar. HDP hiçbir zaman Kürt halkina sahip çikmadi. 900 gündür bizler kapilarindayiz ve maalesef bizlere sahip çikmadilar. Çünkü suçludurlar ve suçlu olduklarini için kepenklerini kapatip kaçtilar. HDP ile ittifak yapanlar bakiniz HDP parti binasinin kepenklerini kapatip gitmisler. Biraz elinizi vicdaniniza birakin ve bunlarla yol yürümeyin. Kürt halkina faydasi olmayan bir HDP sizlere mi faydasi olacagini düsünüyorsunuz? Ey CHP, ey IYI Parti ve ey DEVA Partisi size mi faydasi olacak. Görüyorsunuz, 14 ila 15 yaslarindaki çocuklarimizi daga göndermisler ve 900 gündür bizler kapilarinda feryat ediyoruz, bizi görmemezlikten geliyorlar. Insallah Allah’in izniyle zafer Diyarbakir anne ile babalarinin olacaktir. Bizler mücadelemizi de sonuna kadar devam edecegiz” dedi.



“HDP’nin ön kapisi meclis, arka kapisi ise Kandil kapisidir“

Diyarbakir’da ikamet eden insaat isçisi Celil Begdas da, 2019 yili Ramazan ayinin ilk günü olan 5 Mayis’ta ortadan kaybolan oglu Yusuf’un HDP’liler araciligiyla daga kaçirildigini ifade etti.

900 gündür kis demeden, yaz demeden, çamur ve hastalik demeden çadiri birakmadiklarini hatirlatan Begdas, "Bizim yaptigimiz eylemler sonucunda HDP’yi burada kapattik ve kalesini yiktik. Suçlu olduklari için kaçtilar. Simdi arka kapidan giriyorlar. Bu arkamda görmüs oldugunuz HDP’nin ön kapisi meclis, arka kapisi ise Kandil kapisidir. Arka kapidan gizli gizli girip çikiyorlar. Çocuklarimizin gönülleriyle gittiklerini iddia ediyorlar ama kimse yalan söylemesin. Kesinlikle öyle bir durum yok. Dagdan gelen çocuklarin hepsi bizim çocuklarin burada bulunan ailelerin çocuklarini zorla tutulduklarini belgeli bir sekilde belirtiyorlar. Bizim çocuklarimizin gelmesini istiyoruz ve gelsinler, okullarina devam etsinler. Çocuklarimizin elleri kalem tutsun, Türkiye’ye faydalari olmasini istiyoruz. Vicdani olan insanlara sesleniyorum, gelin buraya burada bulunan ailelere destek çikiniz. Bizlerde evlatlarimizi almadan buradan asla gitmeyecegiz” diye konustu.



“900 gün içerisinde 34 çocuk PKK’dan kaçarak teslim oldu”

2015 yilinda daga kaçirilan kardesi Muhammed Canbey için nöbete katilan abla Ruken Canbey ise 900 gündür HDP’nin kapisi önünde yilmadan ve davalarindan vazgeçmeden çocuklari beklediklerini ifade etti.

900 gün içerisinde 34 çocuk PKK’dan kaçarak teslim oldugunu hatirlatan Canbey, sözlerini söyle sürdürdü:

"En azindan HDP ve PKK’dan 34 çocugumuzu aldik. Bu çocuklar ailelerine kavustu, anne ve babalarinin sevinç gözyaslarini gördük. Bu, bize umut oldu ve 900 günde 34 çocugun gelisi umutlarimizi yükseltti. Allah’in izniyle bizlerde çocuklarimiza ve kardeslerimize kavusuruz. Insallah amacimiza ulasacagiz. 900 gün degil, 900 bin yilda geçerse, ömrümüz oldugu müddetçe bu kapida kalkmayacagiz. Bu çocuklari ve bu kardeslerimizi istiyoruz. Ben ve ailemde ömrümüzün sonuna kadar kardesimin pesinde olacagiz. Onu HDP ve PKK’dan kurtarana kadar kesinlikle davamizdan vazgeçmeyecegiz. Insallah da davamizda basarili olacagiz.”

“HDP-PKK, çözüm sürecinde barisi savasa çevirdi”

Hakkari’nin Semdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden Necibe Çiftçi ise 900 gündür mücadele verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladi. Evlatlarinin acisi halen içlerinde oldugunu altini çizen Çiftçi, "Benim bir oglum dagda, magaralarda kurtlara ve kuslara yem ediyorlar. Diger oglumda mezardadir. Kim yapti? HDP ile PKK yapti. Bunu Kürtlere yapan hep HDP ile PKK’dir. Baris sürecinde kurtlar gibi sehrin içerisine girdiler, köylere girdiler, çocuklari kaçirip daga götürdüler ve barisi savasa çevirdiler. Baris olmadi, olan da Kürtlere oldu. Allah, bunu onlara birakmasin. 4 yetimimi sahipsiz biraktilar ve bu 900 gündür ben burada bu acilar içerisinde gözüm yoldadir. Insallah, Allah’in izniyle devletin gücüyle ben evladima da kavusurum. Bir kapim kapandi, diger kapim açilsin. Dagda bulunan gençlere de çagrim, oglum, çocuklar, siz hepiniz bana Rojhat gibisiniz, geri dönün. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bakiniz, devlet bizlere bir kucak açmis geri dönün. 34 evladimiz gelip devlete teslim oldu. Yeter artik sizlerde geri dönün. Ya öleceksiniz ya da döneceksiniz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile