Evlat Nöbetindeki Anne Sevdet Demir Açiklamasi 'Kendi Rizan Ile Gelmezsen Hakkimi Helal Etmiyorum'

Evlat Nöbetindeki Anne Sevdet Demir Açiklamasi 'Kendi Rizan Ile Gelmezsen Hakkimi Helal Etmiyorum'

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 881. gününde de devam ederken, ogluna teslim olmasi için çagrida bulunan acili anne Sevdet Demir, “Oglum kendi rizan ile gelmezsen sana hakkimi helal etmiyorum. Firsatin var ise kaç gel” dedi.

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemi 881. gününde de sürüyor.

Diyarbakir’in Hani ilçesinde firinda çalisan oglu Fatih Demir’in (24), 2015 yilinda terör örgütünce daga kaçirildigini ifade eden anne Sevdet Demir (55), 881 gündür oturma eyleminde oldugunu söyledi.



“Evlatlarimizi HDP kaçirip PKK’ya verdi”

7 yildir oglunu göremedigini, hasretine dayanamadigini belirten anne Demir, “Benim oglumu HDP’liler kandirip daga kaçirdi PKK’lilara teslim ettiler. Hirsiz bellidir ve HDP’liler yardimci olup yol göstermez ise kimse evlatlarimizi götüremez. Benim oglum 18 yasindaydi ve Diyarbakir’in yolunu dahi bilmiyordu. Oglum çalisiyordu Diyarbakir’a gelmiyordu. HDP’liler ona yol gösterdiler ve götürüp teslim ettiler” ifadelerinde bulundu.

“Devlet size zarar vermez ve zarar verirse onlar verir”

Ogluna teslim olmasi için çagrida bulunan anne Demir, “Kurban olayim oglum beni görüyor ve duyuyorsan kaç gel teslim ol. Devlet adaletlidir, devlet size zarar vermez ve zarar verirse onlar verir. Onlar gavurdurlar. Oglum kendi rizan ile gelmez isen sana hakkimi helal etmiyorum. Firsatin var ise kaç gel” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile