Evlat Nöbetindeki Yusuf Erdinç Açiklamasi 'Oglumun Elindeki Kalemi Kirip Yerine Silah Verdiler'

Evlat Nöbetindeki Yusuf Erdinç Açiklamasi 'Oglumun Elindeki Kalemi Kirip Yerine Silah Verdiler'

Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla Diyarbakir’da HDP il binasi önünde eylemlerini sürdüren ailelerin umutlu bekleyisi devam ediyor.

3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 154 gündür kararlilikla sürüyor. 4 sene önce oglu Mikail Erdinç için Van’dan Diyarbakir’a gelen Yusuf Erdinç, çocugunun HDP araciligiyla Istanbul’da üniversite okudugu zaman daga kaçirildigini söyledi.

Oglundan 2015’ten bu yana haber alamadigini belirten Erdinç, “Oglum avukat olacakti. HDP araciligiyla kaçirildi. 2015’ten bu yana oglumdan bir haber alamadim. Sag mi ölü mü hiç bilmiyoruz. Buradan ogluma sesleniyorum. Oglum nerelerdesin. Var misin yok musun bunu bilmiyoruz. 4 senedir HDP il binasi önündeki çadirda senin için evlat nöbeti tutuyorum. Orasi senin yerin degil. Ölsem de sen gelmeyene kadar bu çadirdan bir yere gitmeyecegim. Etrafina bir bak. HDP milletvekillerinin çocuklari orada var mi? Onlar Avrupa’da 7 dil biliyorlar. Sana ne yaptilar, elindeki kalemi kirip yerine silah verdiler. Ben seni böyle mi büyüttüm. Yine de senin arkandayim. Sen gelmeyene kadar ben bu kapiyi terk etmeyecegim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile