Evlatlarinin Saçina Kina Yakip Çanakkale'ye Gönderdiler

Evlatlarinin Saçina Kina Yakip Çanakkale'ye Gönderdiler

Zonguldak’ta izciler “Dedecigim Ben Geldim" sloganiyla Çanakkale Milli Bilinç Kampi etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale’ye hareket etti. Aileler, yolculuk öncesi evlatlarinin saçina kina yakti.

10-18 yas arasi izcilere yönelik olarak; savas dönemi Çanakkale’de yasananlar, milli kültürün temel degerlerini ögrenmeye yönelik maddi ve manevi bilinç kazanmalari için etkinlik düzenlendi.

Sehitleri anmak amaciyla Gençlik ve Spor Bakanligi ve Türkiye Izcilik Federasyonu’nun katkilariyla 21-26 Nisan 2024 tarihleri arasinda izciler ‘Dedecigim Ben Geldim’ sloganiyla Çanakkale Milli Bilinç Kampi’nda yer alacaklar.

Uluslararasi katilimcilarin da yer alacagi kampa Zonguldak’tan Civa Gençlik Izcilik Kulübü izcilerinden ve liderlerinden olusan, 42 izci ve lider hazirliklarini tamamlayarak Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bagli Kocadere Köyü yakinindaki kisla mevkiine hareket etti.

Valilik önünde gerçeklestirilen ugurlama programina Gençlik Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, Il Müftü Vekili Tahir Erçin, Il Milli Egitim Müdür Vekili Adem Gülsen, okul müdürleri, izciler ve aileler katildi.

Burada konusan Erçin, “Sizler bu yolculuga çikiyorsunuz. Orada düsman askerlerinin; ülkemiz topraklarini isgale kalkisanlara karsi Çanakkale’de askerlerimiz dur diyerek bu vatan topraklarini canlariyla müdafaa ettiler. Sizler de onlarin hatirasini yad etmek, onlarin o topraklarda verdigi mücadeleye sahitlik etmek üzere oraya gidiyorsunuz” dedi.

Yapilan dualarin ardindan izcilerin saçina kina yakildi. Çanakkale’ye yolcu ettigi iki evladinin saçina kina yakan matematik ögretmeni Azize Yilmaz Koca, “Iki çocugum var. Oglum ve kizimi Çanakkale’ye yolcu ediyorum. Çok mutluyum ve gururluyum. Türkiye’nin sanli tarihini evlatlarimin da yerinde görmesi gurur verici. Insallah o maneviyatla gider o maneviyatla dönerler. Bizim tarihimizde kina yakmanin bir anlami var. Bu dünyaya gelis amacimiza uygun evlatlarimi yetistiriyorum. Ama insallah vatana millete hayirli evlatlar olarak yetisirler. Bu vatan kolay kazanilmadi. Bunun farkina varirlar. Kinayi yakarken o duygulari yasadim” seklinde konustu.

Veliler vedalastiklari çocuklarini otobüse bindirdi. Otobüs, Çanakkale’ye gitmek üzere sehir merkezinden ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile