Evlendirilen Eşeklerin 'Torun Sıpası' İlgi Odağı Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir turizmcinin 5 yıl önce temsili düğünle evlendirdiği eşeklerin "torun sıpası", ilgi odağı oldu.

Kargı Mahallesi'nde restoran ve pansiyon işletmeciliği yapan Enver Yalçın'a İngiliz bir arkadaşı 2010 yılında "Linda" ismi verilen dişi eşek hediye etmişti. Yalçın, hediye edilen eşek ile "Duman" isimli eşeğini düzenlenen temsili düğünle evlendirmişti.

"Duman" ve "Linda"nın "Bahar" ismi verilen sıpası da yaklaşık bir ay önce doğum yaptı. Yalçın, seçim döneminde doğan sıpaya "Seçim" ismini verdi. Yalçın'ın işlettiği restorana gelen vatandaşlar, yeni doğan sıpayı sevip fotoğraflarını çekiyor.

Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşeklerin hayatının tüm evresinde yer aldığını söyledi.

Eşeklere yaptığı düğünle nesillerinin tükenmesine dikkat çekmek istediğini dile getiren Yalçın, "Bu düğün dünyada çok konuşuldu. Burada kurduğumuz çiftlikte eşeklerimizden elde ettiğimiz sütü de satıyoruz" dedi.

Birçok insanın restoranından çok eşeklerini görmeye geldiğini anlatan Yalçın, "İnsanlar eşeklere düğün yaptığımızı bildikleri için 'yavruları var mı, torunları var mı' diye soruyorlar. Bazıları da buraya kadar gelip eşeklerimizle özçekim yapıyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile