Evlendirmek Amacıyla Yaşı Küçük Özürlü Kızı Kaçıran Şahıslar Yakalandı

Çorum'da evlendirmek amacıyla 14 yaşındaki özürlü kızı kaçıran şahıslar yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Kale Mahallesi'nde yaşayan H.Ö. isimli şahıs zihinsel özürlü torunu D.Ö.'nün kayıp olduğunu belirterek polise başvurdu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri zihinsel engelli kızın anne ve babasının yanında kalırken kendisini sosyal hizmetler görevlisi olarak tanıtan bir erkek şahıs tarafından babası ile birlikte evlerinden çıkartılarak otomobil içerisinde bekleyen 2 erkek şahısla birlikte kaçırdıklarını, daha sonra zihinsel özürlü olan baba Erdal Ö.'yü otomobilden
indirdiklerini tespit etti.
Yaşı küçük D.Ö'nün aile fertleri, yakın akrabaları, komşuları, eğitim gördüğü okuldaki öğretmenlerinin bilgisine başvuran polis, küçük kızın kaçırıldığı aracın seyir güzergahındaki güvenlik kameraları ve Mobese görüntülerini detaylıca incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonunda suçta kullanılan araç sürücüsü Ö.D. polis ekiplerince yakalandı.
Yakalanan Ö.D. zihinsel özürlü yaşı küçük D.Ö.'yü, H.T. ve M.T ile birlikte H.T ile evlendirmek amaçlı kaçırdıklarını ve Sazak köyünde ikamet eden H.H.T'nin evine götürdüklerini açıkladı. Bunun üzerine bir operasyon düzenleyen polis ekipleri D.Ö.'yü kaçırıldığı evde bulurken, S.T., H.T., S.U., Ö.D. ve M.T. gözaltına aldı.
Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, daha sonra adli makamlara sevk edildi. Zanlılardan Ö.D., M.T. ve H.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.U. ve S.T. serbest bırakıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile