Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi yerleşkesine yapılan Japon Bahçesi, gelin ve damatların fotoğraf çektirmek için tercih ettiği doğal platoya dönüştü.
Japon Prens Tomohito Mikasa'nın Kalehöyük kazılarını başlatması anısına ve bölge halkına rekreasyon alanı oluşturulması amacıyla yaptırdığı bahçede, Japonya'dan getirilen bazı bitkiler de yetiştiriliyor.
Kaman'da düğün fotoğrafı çeken Yusuf Uçar, AA muhabirine, Çağırkan köyündeki Japon Bahçesi'nin özel günlerin ve evlilik yapacak çiftlerin fotoğraf çektirdiği doğal stüdyo haline geldiğini söyledi.
Yaklaşık 5 bin yıllık Anadolu tarihiyle ilgili eserlerin yer aldığı Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin yanındaki Japon Bahçesi'nin hem Kırşehir hem de çevre il ve ilçelerden gelin damatların uğrak yeri olduğunu ifade eden Uçar, 'Günümüzde fotoğraflar yaygın şekilde dış çekimde yapılıyor. Japon Bahçesi, bölgede çiftlerin en çok tercih ettiği yerlerinin başında geliyor. İlçeye 10 kilometredeki Japon Bahçesi, özellikle hafta sonları mutlu günlerini ölümsüzleştirmek isteyen çiftlerin uğrak yeri oluyor.' dedi.
Evliliklerini ölümsüzleştirecek hatıra fotoğrafları için Japon Bahçesi'ni tercih eden Dilara ve Uğur Beydüz çifti, daha önce burada gelin-damat fotoğrafı çektirildiğini bilmediklerini ifade ederek, bu mekana tanıdıklarının tavsiyesi ile geldiklerini söyledi.
Damat Uğur Beydüz, Japon Bahçesi'nin doğal ortamına hayran kaldığını belirterek, burada çektirdikleri fotoğrafları ömür boyu saklayacaklarını kaydetti.
Şahin ve Sultan Uzunay çifti de doğa harikası yerleri çok sevdiklerini belirterek, nişan fotoğraflarını Acı Göl'de çektirdiklerini, düğün için ise Japon Bahçesi'ni tercih ettiklerini söyledi.
Evlilik Anılarını Japon Bahçesi'nde Ölümsüzleştiriyorlar
Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi yerleşkesine yapılan Japon Bahçesi, evlenen çiftlerin fotoğraf çektirdiği mekanların başında geliyor Çevre il ve ilçelerden de Japon Bahçesi'ne gelen çiftler, yeşil örtüsü, farklı bitki türleri ve küçük göletler arasında objektiflere poz veriyor.