Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Aile Haftası münasebetiyle program düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Sosyal Hizmet Uzmanı Kadir Yılmaz, ailenin eğitilmesini ne kadar gerektiğine dair sunum verdi. Sunumun ardından açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kaldırımcı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 20 Eylül 1993 tarihinde alınan kararla 15 Mayıs’ın Uluslararası Aile Günü olarak kabul edildiğini söyleyerek, “1994 yılından itibaren de tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaya başlamıştır. Bugünün yer aldığı hafta olan 15-21 Mayıs ise Aile Haftası olarak kabul edilmiştir. Aile evlenme, kan bağı ve diğer yasal yollarla aralarında akrabalık ilişkisi bulunan ve çoğunlukla aynı evde yaşayan fertlerden oluşan, fertlerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı topluma uyum ve katılımlarının sağlandığı ve düzenlendiği temel bir toplumsal birimdir. Bir milletin çekirdeği olan sosyal hayatın vazgeçilmez kurumu ve mukaddes değeri olarak nitelendirdiğimiz aile ilk eğitim yuvası olarak milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği, sosyal bütünleşmeyi ve ülkenin kalkınmasını sağlayan sevgi ve saygı, paylaşma, dayanışma, güven, barış ve hoşgörü esasına dayanan bir okuldur” dedi.
VALİ DÜZGÜN: “AİLENİN MUTLU VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE DEVAMI İÇİN MUTLAKA DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”
Programda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, çalışan eş sayısının artması ve teknolojik imkanların gelişmesiyle ailede çöküntülere yol açtığını söyleyerek, evlilik öncesi eğitimin önemine değindi. Vali Düzgün, “Aile toplumda her şeyin temeli diyebiliriz. Çünkü sağlıklı bir ailede büyümüş olan çocuk sağlıklı bir ailede yaşayan gençler hem derslerinde, hem iş hayatlarında hem de arkadaşlarıyla daha mutlu ve başarılı olurlar. Onun için bizim aile yapımızı korumamız, onu sağlıklı bir şekilde devam ettirmemiz, çocuklarımızı, ailenin fertlerini mutlu bir şekilde aile müessesesi içerisinde muhafaza etmemiz son derece önemlidir. Tabi gelişen koşullar, teknolojik gelişmelerin avantajı olduğu kadar maalesef dezavantajlarını da görüyoruz ve yaşıyoruz. Çalışan eş sayısının artması, teknolojik iletişim imkanlarının artması maalesef ailelerde bazı çöküntülere yol açıyor. Özellikle son yıllarda boşanma sayılarında önemli artışlar olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Tabi ailenin birlik ve beraberliğini devam ettirebilmesi için mutlaka nikah öncesi bir aile eğitimi olduğu kadar nikah sonrasında da eşlerin özellikle evliliklerinin ilk yıllarında ailenin mutlu ve huzurlu bir şekilde devamı için mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki bugün günlük yaşamımızda pek çok becerimizi geliştirebilmemiz için kurslar alıyoruz, kendimizi, çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız matematik dersinden daha çok not alsın diye matematik kursuna gönderiyoruz. Arabayı kullanabilmesi için ehliyet alıyoruz. Başta KAYMEK ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere pek çok alanda kurslar alınıyor. Aile içi ilişkilerde de mutlaka bu kursların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ailenin mutlu ve huzuru için, birlikteliği için aile bireylerini biz ne kadar iyi besleyebilirsek huzurlu ailenin oluşmasında da çok önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Evlilik hazırlığında bulunan eşlere evlilik öncesi eğitim verilmesi projesi işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından 50 yılın üstünde evli kalan çiftlere Vali Orhan ve eşi Gül Düzgün çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerini alan çiftler, salonu dolduranlara uzun süren evliliğin sırlarını verdi.
Evlilik Hazırlığında Bulunan Eşlere Evlilik Öncesi Eğitim Verilmesi Projesi İş Birliği Protokolü İmzalandı
15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla düzenlenen programda evlilik hazırlığında bulunan eşlere evlilik öncesi eğitim verilmesi projesi iş birliği protokolü imzalandı.