Evlilik Kredisine Basvurusu Onaylanan Ve Egitimi Basariyla Tamamlayan 141 Çiftin Evlilik Telasi Basladi

Evlilik Kredisine Basvurusu Onaylanan Ve Egitimi Basariyla Tamamlayan 141 Çiftin Evlilik Telasi Basladi

HATAY – Depremin vurdugu Hatay’da evlilik kredisi basvurusu onaylanan ve egitimi basariyla tamamlayan 141 çiftin evlilik telaslari basladi. Devlet destegiyle yeni bir yuva kuran Yilmaz çifti, gençlerin evlilik kredisine basvurmalarini gerektigini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, evlenecek çiftleri desteklemek adina Aile ve Gençlik Fonunu kurmustu. Fon tarafindan desteklenen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’nin ilk olarak deprem bölgesinde hayata geçirilmesi planlanmisti. Proje çerçevesinde Hatay’da, 15 Subat’ta baslayan evlilik kredisine 2 bin 321’den fazla çift projeye basvuruda bulundu. Basvurusu kabul edilen 141 çiftin evlilik öncesi egitimleri Hatay’in ilçelerinde baslamisti. Egitimlerini tamamlayan ve evlilik kredisi basvuru yapan çiftlerin ilk nikahlari 15 Nisan tarihinden itibaren basladi.

Basvurusu onaylanan ve egitimleri tamamlanan 141 çiftin nikah süreçleri basladi.

Deprem bölgesinde evlenecek gençlere umut olacak olan projeyle; evliliklerinin daha saglam temeller üzerine kurulmasi ve gençlerin evlilige tesvik edilmesi hedefleniyor. Evlenecek çiftin her ikisinin de aylik toplam brüt gelirinin 2 asgari geçmiyor olmasi, 18 - 29 yas araliginda olunmasi ve basvuru tarihi itibariyle resmi nikah gününe en az 2 en fazla 6 ay kalmis olmasi basvuru sartlarinin temel sartlari arasinda yer aliyor.

“Gençlerin bu krediye basvurmalarini tavsiye ediyorum”

Gençlerin evlilik kredisine basvurmalarini tavsiye eden Vecih Yilmaz, “Evlilik kredisi bize yardimci oldu. Gençlerin bu krediye basvurmalarini tavsiye ediyorum. Yine de bir nebzede olsa yardimci oldu. Evlilik kredisi basvuru sürecinde herhangi bir zorlugu yok. Basvuru yapiyorsunuz. 1,5 ay bekliyorsunuz. Sizi aradiktan sonra egitimlere katiliyorsunuz. 3 egitim asamasindan geçiyorsunuz. Nikah kiyildiktan sonraki ay para hesabiniza yatiyor. Nikahtan sonra 2 egitime katilip süreci tamamliyoruz” dedi.

“Evlilik kredisinin miktari çokta yüksek olmasa bile bize büyük bir destegi oldu”

Evlilik kredisinin evlilik sürecinde büyük destegi oldugunu ifade eden Burcu Yilmaz, “Evlilik kredisinin miktari çokta yüksek olmasa bile bize büyük bir destegi oldu. Evlilik asamasinda 150 bin TL’yi çok az bir miktar olarak görüyoruz ama çok yardimci oldugu noktalarda oldu” seklinde konustu.

“Evlilik kredisinin miktarinin iyi oldugunu belirtip devletimize tesekkür eden çiftlerimiz oldu”

Evlilik kredisi için basvuru yapan çiftlerin sayisinin çok yükseldigini belirten nikah memuru Niyazi Yalçin, “Yaz aylarina dogru giderken 2 hafta öncesine kadar evlilik kredisi öncelik olarak çok basvuru aldik. Evlilik kredisinde yüksek bir basvuru var. Pilot bölge olarak Hatay’dan baslamalari çok güzel oldu. Çiftlerimize özellikle evlilik kredisini soruyoruz. Çiftlerimiz için baya faydali, bütçelerinin yarisindan fazlasini karsiladigini ve bu miktarinda iyi oldugunu belirtip devletimize tesekkür eden çiftlerimiz oldu. Bizde evlilik kredisini çiftlerimize anlatiyoruz. Devletimiz evlenen genç çiftlerimize böyle bir fon hazirladigini ve pilot bölge olarak Hatay’i seçtiklerini söyleyerek tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile