'Evlilik okulu' açıldı

'Evlilik okulu' açıldı

Karaman'da boşanmaların en aza indirilmesi, mutlu ve sağlıklı aile yapısının korunması amacıyla 'evlilik okulu' açıldı.

  Boşanmaların en aza indirilmesi , mutlu ve sağlıklı aile yapısının korunması amacıyla Karamanoğlu Mehmetbey Ü ; niversitesi ( KMÜ ; ) bü ; nyesinde ' ' evlilik okulu ' ' aç ; ıldı . KMÜ ; Sağlık Meslek Yü ; ksek Okulu Ö ; ğretim Gö ; revlisi Hatice Yalç ; ın , Karaman ' da boşanma oranının yü ; zde 26 olduğunu belirtti .

Bu oranın Tü ; rkiye ortalamasının ü ; stü ; nde olduğunu ifade eden Yalç ; ın , ' ' Bu rakam evlenen 4 ç ; iftten birinin boşandığı anlamına geliyor . Biz yeni evlenecek , ilerde yuva kuracak genç ; lerimizin aynı hataları tekrar etmemesi iç ; in evlilik kursu aç ; tık . Kursumuz KMÜ ; ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi ' nin desteğiyle aç ; ıldı ' ' dedi .

Haftada 2 oturum yaptıklarını dile getiren Yalç ; ın , kursta soru cevap şeklinde interaktif ö ; ğrenme yö ; ntemleri uyguladıklarını anlattı .

Kursiyerlere , ' ' nişanlılık dö ; nemi , evlilik , evlilikte ç ; ıkan sorunlar , iyi bir eş nasıl olmalı ' ' gibi konularda eğitim verdiklerini ifade eden Yalç ; ın , ' ' Biz ' ü ; niversite ö ; ğrencileriyle bir başlangıç ; yapalım ' dedik . 40 ' a yakın ü ; niversite ö ; ğrencisi kursumuza devam ediyor . Aldığımız geri bildirimler ç ; ok olumlu . Bu bildirimlerin notlarını tutuyoruz . Bu notları kitap haline getirip kamuoyuyla paylaşacağız ' ' dedi .

' ' EVLİLİK OKULU ' ' NDAN SERTİFİKA ALACAKLAR
İnsanların bir işe gireceği zaman hangi eğitimlerden geç ; irildiğini , sertifikalarla belgelemeleri gerektiğini dile getiren Yalç ; ın , şunları kaydetti :

' ' Bilgisayar sertifikası olmadan bilgisayarla ilgili bir işe giremezsiniz . İnsanın ö ; mrü ; nü ; n uzun bir bö ; lü ; mü ; nü ; evli geç ; ireceği dü ; şü ; nü ; ldü ; ğü ; nde evliliğe de hazırlanmak iç ; in eğitim alma gerektiği gerç ; eği karşımıza ç ; ıkıyor . Aile toplumun en ö ; nemli ve sağlam olması gereken halkası . Fakat evlilikler gelişigü ; zel ve eski yö ; ntemlerle yapılıyor . Evlilik hakkında hiç ; bir bilgimiz olmadan evlilik yapıyoruz . Buradan mezun olan kişilere evlilik sertifikası vereceğiz . Kursumuza evli-bekar herkesin katılması lazım . Talep oldukç ; a kurslarımız devam edecek . ' '

Bu kursu bir ' ' evlilik okulu ' ' değil , ' ' hayat okulu ' ' olarak gö ; rdü ; klerini ifade eden kursiyerler , şu gö ; rü ; şleri dile getirdi :

' ' Evlilikle ilgili ö ; nemli ip uç ; ları edindik . Evliliğe bakış aç ; ımız değişti . Her şeyin aşk olmadığını anladık . Evlilikte başarılı olmak iç ; in saygı gerektiğini ö ; ğrendik . Evlilikte seç ; eceğimiz eşimizi satır aralarından nasıl ç ; ö ; zeceğimizi , eşimize pişireceğimiz bir tabak ç ; orbanın ü ; stü ; ne nasıl kalp resmi ç ; izeceğimizi ö ; ğrendik . Bu kursu bitiren bir gencin hayatında en doğru eş seç ; imini yapacağına inanıyoruz ' ' diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile