'Evlilik Okulu'Nu Bitirenlere Sertifikaları Verildi

şžahinbey Belediyesi "Evlilik Okulu"nu başŸarıyla tamamlayan evli çiftler için sertifika ve ödül töreni düzenledi.

şžahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2009 yılında başŸlatılan projesi kapsamında bugüne kadar 5 bin 73 kişŸiye kurs verildi.

şžahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika ve ödül törenine konuşŸmacı olarak katılan SANKO Holding Onursal BaşŸkanı Abdulkadir KonukoğŸlu, 48 yıllık mutlu evliliğŸinin sırrını genç çiftlere anlattı.
Mutlu ailelerin yetişŸtireceğŸi sağŸlıklı ve huzurlu çocukların, Türkiye'nin geleceğŸinin mimarları olacağŸını ifade eden KonukoğŸlu, "Mutlu evliliğŸin formülü kısaca 'itaat et, rahat et' olarak tanımlayabiliriz. Ama elbette ki olay bu kadar basit değŸil. Mutlu aile mutlu toplumun çekirdeğŸidir. Mutlu toplum ise güçlü, müreffeh, huzurlu ülkenin yapı taşŸıdır. Her şŸey mutlu ailede başŸlar. Mutlu evlilik sevgiyi, saygıyı, fedakarlık yapmayı ve empati kurarak iletişŸim kurmayı gerektirir" dedi.

KonukoğŸlu, her ailede tartışŸma yaşŸanabileceğŸini ancak en uzun süren kızgınlığŸın 3 saati geçmemesi gerektiğŸini belirterek genç çiftlere mutlu evlilik için şŸu önerilerde bulundu:
"Size uygun olmayan, hoşŸunuza gitmeyen her harekete kusur olarak bakmayın. EşŸinizin olumlu yönlerini görün. Kusursuz insan arayan yalnız kalır. Kusursuz insan arayan önce kendine bakmalı. Kendi kusurunu bilen, başŸkasında kusur aramaz. Kusur arayacağŸınıza, kusurlarınızı örtün. Evlilik bir yol arkadaşŸlığŸıdır. Gönül kırmayın. LJocukların yanında hiç tartışŸmayın. Kavga etmeyin, birbirinize kötü ve kırıcı söz söylemeyin. EşŸler arasındaki huzursuzluk çocuğŸu kaybetmek demektir. Huzursuz ortamda büyüyen çocuk saldırgan, uyumsuz, sorunlu ve başŸarısız olur."
Belediye BaşŸkanı Mehmet TahmazoğŸlu da, göreve başŸladığŸında belediyeciliğŸin sadece yol, kaldırım, park, asfalt yapmaktan ibaret olmadığŸını, en önemli hizmetin insana olduğŸundan hareketle Türkiye'de ilk defa "Evlilik Okulu" projesini başŸlattıklarını söyledi.

Aileyi çok önemsediklerini anlatan TahmazoğŸlu, "Toplumun en küçük bireyi aile. LJekirdek. O sağŸlam olursa toplum da ona göre sağŸlam oluyor" dedi.

TahmazoğŸlu, evli çiftlerin artık çok basin sebeplerle evliliklerine son verdiklerine dikkati çekerek "Geçen yıl Türkiye'de evlenen kişŸi sayısı 600 bin 138 çift, boşŸanan maalesef 125 bin 305 kişŸi. Bu rakam Gaziantep'te evlenme olarak 24 bin 98 kişŸi, boşŸanma 3 bin 138 kişŸi. BoşŸanmalardan maalesef en büyük zararı da çocuklar görüyor. Bu yüzden biz özellikle mutlu bir toplum, huzurlu bir aile ve boşŸanmaları da ortadan kaldırmak adına bu evlilik okulu projesini başŸlattık" diye konuşŸtu.
KonuşŸmaların ardından "Evlilik Okulu"nu başŸarıyla tamamlayan 187 çifte sertifikalarının yanı sıra çamaşŸır makinesi de hediye edildi.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile