Evrensel Hukukçular: Darbelere ve her türlü vesayete 'hayır', değişime 'evet'

Evrensel Hukukçular Platformu referandumda oylarının renginin 'evet' olacağını açıkladı. Hukukun üstünlüğü ilkesinin hâkim kılınması, temel hak ve özg

Evrensel Hukukçular Platformu referandumda oylarının renginin 'evet' olacağını açıkladı. Hukukun üstünlüğü ilkesinin hâkim kılınması, temel hak ve özgürlüklerin korunması için pakete 'evet' dediklerini belirten avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi, "Demokrasinin gelişmesi ve üzerindeki vesayetin kalkması için Anayasa değişiklik paketine 'evet' diyoruz." dedi. Tanrıverdi, vatandaşlara da pakete 'evet' demeleri yönünde çağrıda bulundu.

Evrensel Hukukçular Platformu üyesi bir grup avukat Ankara Adliyesi önünde anayasa değişikliğiyle ilgili 12 Eylül 2010'da yapılacak olan referandum hakkındaki kararını açıkladı.

Anayasa değişiklik paketine 'evet' oyu vereceklerini açıklayan avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi, paketin demokratik hukuk devleti gereklerine uygun olduğunu söyledi.

Halkoyuna sunulacak olan anayasa değişiklik paketinin bu güne kadar sivil irade tarafından yapılan en kapsamlı ve demokratik paket olduğunu kaydeden Tanrıverdi, 1961 Anayasası ve 1982 Anayasası'nın iktidarı hukuksuz bir şekilde ele geçiren darbeci vesayetçi güçler tarafından hazırlanarak halka sunulduğunu öne sürdü.

Anayasa paketinin hukuk devleti olma yolunda dev adımlar atılmasına vesile olacağını belirten Tanrıverdi, "Bu gün demokrasinin, hak ve özgürlüklerin karşısında olanların hayır, istemeyiz çığlıkları alabildiğine yüksek çıkıyorsa bunun sebebi, halka rağmen devam ettirdikleri antidemokratik hegemonyalarının yavaş yavaş sona yaklaştığı, artık halkın, iradesine sahip çıkmaya başladığını görmeleridir." diye konuştu.

"BAZI PARTİLERİN DEMOKRASİ KARŞITLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPMASI BİZİ ÜZÜYOR"

Tanrıverdi, hukukçular olarak kendilerini üzen noktanın bir kısım siyasi partilerin demokrasi karşıtı güçlerle söz birliği ederek, demokratikleşme adımlarını engellemeye çalışmaları olduğunu kaydetti.

Paketin kadınlara, çocuklara, şehit yakınlarına ve gazilere ayrıcalık tanıdığını hatırlatan avukat Tanrıverdi, değişiklikle çalışan kesimin sendikal özgürlüklerinin de güçlendirildiğini vurguladı.

Paketle birlikte Anayasa Mahkemesi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın demokratik, katılımcı, siyasi etkilerden uzak ve hukuk dışı odaklanmaları önleyici bir yapıya kavuşacağını ifade eden Tanrıverdi, "Sebepsiz yere askeri personelin görevine son veren YAŞ kararlarını ve bugün dev bir buzdağı şeklinde ortaya çıkan Ergenekon, Balyoz, Kafes gibi millete düşman yapılanmaların ipuçlarını yakaladığı için yargı mensuplarımızı meslekten ihraç eden HSYK kararlarını yargı denetimine açmakta, darbe heveslilerini cesaretlendiren, darbecileri cezadan kurtaran anayasa hükümlerini ortadan kaldırmaktadır." şeklinde konuştu.

Milletin üzerinde oyunların son bulması için referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıklayan Tanrıverdi şöyle devam etti: "Demokrasi ve millet düşmanlarının halkın iradesi ile bertaraf edilmesi için, Ergenekonların, Balyozların, Kafeslerin ve benzeri millete komplo planlarının son bulması için pakete 'evet' diyoruz ve milletimizi de iradesine sahip çıkmaya, demokrasiden yana tavır koymaya ve bu amaçla anayasa değişiklik paketine 'evet' demeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği, 'Darbelere ve her türlü vesayete 'hayır' değişime 'evet' yazılı anayasa paketini anlatan kitapçığı vatandaşlara dağıttı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile