Expo 2016 Antalya Ajansı'ndan 'sembol Çiçek' Açıklaması

ANTALYA - EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Ankara'da yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin görüşülmediğini bildirdi.

Gülay, yaptığı yazılı açıklamada bazı basın yayın organlarında EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin 'şakayık' olarak açıklandığı şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, Ankara'da yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda böyle bir konunun görüşülmediğini kaydetti.

Gülay, sembol çiçeğin 6 Temmuz'da Antalya ziyareti sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından bizzat duyurulacağını belirtti.

Açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yapılan toplantıda sembol çiçek seçiminin gündeme gelmediğini kaydeden Gülay, yapılan çalışmalar ve hedeflerle ilgili bilgi alışverişinde bulunulup yönetim kurulu üyelerinin bilgilendirildiğini ifade etti.

Bakan Eker'in, devam eden projeleri yakından takip ettiğini ve ödenek konusunda ilgili bakanlıklarla görüştüğünü kaydeden Gülay, şu ifadelere yer verdi:

''Medyada yer alan, sembol çiçeğin 'şakayık' olduğuna yönelik haberlerin nasıl ve hangi kaynaktan çıktığını bilmiyoruz. Sembol çiçeğin ne olacağı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehmet Mehdi Eker tarafından kamuoyuna duyurulacaktır''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile