Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Gülay'dan Açıklama

ANTALYA - EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, "Bir ülke projesi olan EXPO 2016 Antalya'yaherkesin gönül vermesi ve destek olması gerekir" dedi.

Gülay, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan Expo İzleme ve Teknik Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi.

EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında komisyon üyelerine bilgi veren Gülay, bu yıl alandaki çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi.

Expo alanının da içinde bulunduğu bölgenin taşkın riski yaşayabileceğine işaret eden Gülay, bunun için öncelikle bu riskin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından alana yapılacak drenaj ve sedde çalışmasına başlanıldığını ifade eden Gülay, Devlet Su İşleri tarafından yapılacak Aksu ve Tehnelli Çayı Islah çalışmalarının da devam ettiğini anlattı.

Bu yıl altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Gülay, şöyle konuştu:

"Tanıtım kampanyası henüz başlamadı. Yine de yurtiçi ve dışındaki tüm etkinliklere katılarak, halkın algısını yukarı çekmeye çalışıyoruz. Antalya'daki tüm organizasyonlara arkadaşlarımız giderek, yapılan çalışmaları anlatıyor. Ülke davetleri konusunda ise çalışmalar devam ediyor. EXPO 2016 Antalya'ya 100 ülke ve 30 uluslararası kuruluşun katılmasını ve 8 milyon dolayında ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz. Bir ülke projesi olan EXPO 2016 Antalya'ya gönül vermesi ve destek olması gerekir. Kapımız herkese açık. Her türlü projeye, öneriye açığız."

ATSO Expo İzleme ve Teknik Komisyon Başkanı Ziya Özden Tezgel ise EXPO 2016 Antalya'nın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için komisyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile