Expo Maskotu Antalya’ya Özgü Bir Çiçek Olacak

Expo Yönetim Kurulu, Expo 2016 Antalya için bir maskot belirlenmesine kara verdi.

Maskotun, yöreye özgü (endemik) bir çiçek olması istendi. Organizasyonun gerçekleştirileceği dönemde açan çiçekler arasından seçilecek maskotun, Expo’dan sonra da Antalya’nın tanıtım aracı olarak kullanılması planlanıyor.Expo Yönetim Kurulu ikinci toplantısını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında Antalya’da yaptı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, dışişleri, ekonomi, kültür ve turizm bakanlıkları ve ziraat odası temsilcileri ile Expo Genel Sekreteri Selami Gülay’ın katıldığı toplantı Rixos Down Town Otel’de yapıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda yatırımcı kuruluşlar; Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları, Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) ile Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin (TEDAŞ) temsilcileri, Aksu ilçesindeki Expo alanında yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda, Expo Ajansı’nın işleyişi, çalışma usul ve esaslarını düzenleyen dört yönetmeliğe başbakanlığa sunulup Resmi Gazete’de yayınlanması için nihai şekli verildi.

Expo yönetimi, ‘www.expo2016antalya.org.tr’ adında, 6 dilde hizmet verecek, ulusal ve uluslararası görüşlerin yer alacağı bir web sitesi oluşturulmasına da karar verdi.Toplantının ardından Vali Altıparmak, Genel Sekreter Gülay ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile birlikte kameraların karşısına geçen Bakan Mehdi Eker, toplantıda görüşülen konular hakkında bilgi verdi. DSİ’nin taşkın koruma ve Expo gölü, ASAT’ın içme suyu ve atık su, TEDAŞ’ın elektrik alt yapısı konularını çalışacağını anlatan Bakan Eker, Karayolları’nın ise çevre yolu ve bağlantı yollarını yapacağını söyledi.

Eker, yolların yine Karayolları tarafından yapılacak ve Expo alanını çevreleyecek bir set üzerine inşa edileceğini anlattı. Bakan Eker, yapılan teknik çalışma sonucu 42 farklı türde bin 329 ağacın tespit edildiği Expo alanına 36 türde 25 bin yeni ağaç dikilerek Expo Ormanı oluşturulacağı bilgisini verdi. Bir sonraki toplantısını 8 Şubat 2013’te yapma kararı alan Expo yönetiminin tanıtım faaliyetleriyle ilgili de karar aldığını anlatan Eker, Expo 2016 Antalya için maskot belirlenmesine karar verildiğini ifade etti.

Maskotun Antalya’ya özgü, Expo organizasyonunun gerçekleştirileceği dönemde açan bir çiçek olacağını dile getiren Bakan Eker, bakanlığın araştırma enstitüleri ile Akdeniz Üniversitesi’nin belirleyeceği bu bitkinin Expo yönetimine sunacağını söyledi.

Eker, “Expo 2016 Antalya’yı sembolize edecek, kalıcı bir çiçek tespit edeceğiz. Bu çiçek, Expo bittikten sonra da Antalya’nın tanıtımında kullanılabilecek.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile