Expo Yönetimi, Antalya’da Toplandı

Expo Yönetimi, Antalya’da Toplandı

Expo 2016’nın ikinci yönetim kurulu toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in başkanlığında Antalya’da yapıldı.

Toplantıda yatırımcı bakanlıkların temsilcileri sunum yaptı. Rixos Down Town Otel’deki toplantıya Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Ziraat Odası ve ilgili bakanlıkların temsilcileri ile Expo Genel Sekreteri Selami Gülay katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının başında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Mehdi Eker, ilkini geçen ay Ankara’da yaptıkları Expo Yönetim Kurulu’nun ikinci toplantısı için Antalya’da bulunduklarını söyledi.

Bunun aynı zamanda 2013 yılının ilk toplantısı olduğunu belirten Bakan Eker, “Toplantının gündemi gereği EXPO 2016 Antalya organizasyonuna yönelik brifing aktarımı olacak. Devlet Su İşleri (DSİ) ve karayolları bölge müdürlükleri ile Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) yetkililerinin, TEDAŞ'ın sunumu var. Yine EXPO 2016 Antalya Kanunu’na göre gerek Ankara, gerekse Antalya’da kiralanan ofislerin tamir, tadilat ve düzenlenmesiyle ilgili genel sekreterin yetkili kılınmasıyla ilgili bir gündem maddemiz var.” diye konuştu.

Expo Kanunu çıktıktan sonra ilk konsey toplantısının da Antalya’da yapıldığına işerat eden Eker, “160 yıllık Expo tarihinde ilk defa Türkiye bir Expo’ya ev sahipliği yapıyor. Bu Expo 6 ay süreli, yani oldukça uzun zaman dilimine yayılmış durumda. Teması ‘Çiçek ve çocuk’. Bunun Antalya ve Türkiye’ye değer katacağına, katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

GÜLDÜREN DİYALOGÖte yandan toplantının yapıldığı salona en son giren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Bakan Eker arasında güldüren bir diyalog yaşandı. Bakan Eker’in solundaki boş koltuğa oturmak isteyen Akaydın’a sağ taraftakine oturması gerektiği söylendi. Akaydın bunun üzerine, “Solcuyum diye sola oturturlar diye düşündüm. Bu sefer sağa koymuşlar arkadaşlar. Sağlaştık.” karşılığını verdi. Bakan Eker’in, “Demek ki sağa doğru bir…” diye başladığı cümleyi Akaydın, “Kayış var.” şeklinde tamamladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile