Eylemci Memurların Rüzgarla İmtihanı

Eylemci Memurların Rüzgarla İmtihanı

İstanbul Valiliği önünde toplanan Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup memur, toplu sözleşme yasa tasarısını protesto etti.

Soğuk ve rüzgarlı havada eylem yapan sendika üyeleri, zor anlar yaşadı. Basın açıklamasını kağıttan okuyan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, rüzgarla bir süre mücadele etti.

İstanbul Valiliği önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleme Kanunu Tasarısı ' nı protesto etti. Hükümet ve tasarı aleyhinde slogan atan eylemci memurlar, yeni tasarının çalışanları mağdur ettiğini söyledi.
Konu ile ilgili hazırlanan basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, zaman zaman rüzgar ve soğuk hava ile mücadele etti. Rüzgarın savurduğu yazılı metni yanındaki arkadaşlarının yardımı ile okuyan Bostan, ' Bir taraftan kamu görevlilerimizin iş güvencesinin zayıflatıldığı esnek, sözleşmeli statü; düşük ücret karşılığında uygunsuz şartlarda çalışma dayatması yapılırken bir taraftan da kamu görevlilerimizin örgütlenme toplu sözleşme ve grev hakkı sulandırılmaya çalışılmaktadır.” dedi. Bostan, tüm çalışanlar için elde edilen kazanımların korunmasının ancak örgütlenme özgürlüğünün sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile