Eylemcilere Polis Müdahalesi

Eylemcilere Polis Müdahalesi

İzmir‘de bir grup, Şırnak‘ta 12 teröristin öldürülmesini protesto etti. Bir başka grupla buluşmak isteyen gruptan bazıları taşkınlık yapınca polis müdahale etti.

İzmir‘in Basmane Meydanı‘nda toplanan ve ellerinde BDP flamaları bulunan yaklaşık 200 kişilik grup, yolu trafiğe kapattı. Polis, eylemcileri yolu açmaları konusunda uyardı. Bu sırada Konak Belediyesi‘nin çatısına çıkan 4 kişi de üzerlerindeki kıyafetleri çıkararak yola fırlattı. Bölgeye olası olaylara karşı takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Başka bir grupla buluşmak isteyen protestocular, polise ellerindeki sopalarla saldırdı. Pet şişeleri güvenlik güçlerine fırlatan grup, terör örgütü PKK ve

teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar attı. Gruptakilerin taşkınlıkları üzerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Biber gazı ve coplarla taşkınlık yapanlar dağıtıldı. Aralarında yaşlı kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubun bekleyişi devam ederken, İzmir‘in Basmane Meydanı‘na çıkan ana caddelerde de trafik kilitlendi. Vatandaşlar kornalarla duruma tepki gösterdi. Basmane Meydanı‘ndaki gerginlik devam ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile