Eylemi erteleyen minibüsçüler, UKOME kararına göre çalışmaya başladı

Samsun'da hafif raylı sistem projesinin faaliyete geçmesinin ardından hatları iptal aşamasına gelen minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediğ

Samsun'da hafif raylı sistem projesinin faaliyete geçmesinin ardından hatları iptal aşamasına gelen minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği güzergahta çalışmaya başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Hafif Raylı Sistem Projesi'nin çalışması için bir süre önce Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararıyla dolmuş ve minibüs hatlarının bazılarını kaldırmak, bazılarının ise güzergahlarını değiştirmek istemesi, dolmuş ve minibüs esnafını belediye ile karşı karşıya getirmişti.

8 Kasım 2010 itibariyle kararın uygulamaya konulacağının bildirilmesi üzerine eylem hazırlığına giren minibüsçüler ile belediye arasında yapılan görüşmeler sonrasında UKOME kararına uyulacağı belirtildi. Karar doğrultusunda Liman kavşağından Fuar yoluna dönen fakülte hatlarının herhangi bir problem çıkarmaması için emniyet ve Fakülte Minibüsçüler Derneği yetkilileri kavşakta bir süre bekleyerek önlem aldı.

Fakülte Minibüsçüler Derneği Başkan Yardımcısı İsa Güven, "Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda eylem kararından geçici olarak vazgeçtik. Bugün itibariyle UKOME kararına göre hareket ediyoruz." dedi. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hem vatandaşı mağdur etmemek hem de emniyet güçleriyle karşı karşıya gelmek istemediklerini kaydeden Güven şöyle konuştu: "Biz raylı sisteme karşı değiliz. O da Samsun için güzel bir hizmet, ama bizim ekmeğimize de engel olunmasın. Hem raylı sistem, hem biz minibüsçüler olarak çalışmaya devam edelim."

Ayrıca Güven, eylem kararının geçici olarak durdurulduğunu, olumlu bir sonuç elde edilmemesi halinde yeniden eylem kararı alınacağını vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile