Eyüp'te musluklardan su yerine şerbet akıyor

Eyüp Sultan Camii'nin arkasındaki Cülus Yolu'nda bulunan çeşmelerden Ramazan ayı boyunca su yerine şerbet akacak. Eyüp Belediyesi tarafından dağıtılan

Eyüp Sultan Camii'nin arkasındaki Cülus Yolu'nda bulunan çeşmelerden Ramazan ayı boyunca su yerine şerbet akacak. Eyüp Belediyesi tarafından dağıtılan 1 ton şerbet çocukların da ilgi odağı haline geldi.

Onbir ayın Sultanı Ramazan, Eyüp'te birbirinden renkli etkinliklerle kutlanarak, ilçede nostalji rüzgarları estirmeye devam ediyor. Eyüp Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki tüm mahallelerde açık havada binlerce kişiye iftar yemeği veriyor. Eyüp Sultan Camii'nin arkasında yer alan tarihi Cülus Yolu'nda ise yine açık havada iftar yemekleri dağıtılıyor. Osmanlı zamanında padişahların kılıç kuşandığı, devlet törenlerinin yapıldığı tarihi caddedeki musluklardan ise Ramazan ayı nedeniyle iftarlarda su yerine şerbet akıyor. Eyüp Belediyesi tarihi caddede yer alan her iki çeşmeden toplam 1 ton şerbet dağıtıyor. Ayrıca Osmanlı motifleriyle süslü giysileriyle şerbet dağıtan şerbetçiler de başta çocuklar olmak üzere herkesin ilgi odağı oluyor. Tarihi musluklardan akan şerbetler büyük beğeni topluyor.

Eyüp Belediyesi ayrıca, Ramazanda iftar yemeğine evine yetişemeyen vatandaşlar için merkezdeki duraktan ve metrobüsün Eyüp durağından çorba dağıtımı gerçekleştiriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile