Eyüpsultan'da Geleneksel El Emegi Ürünleri Festivali Basladi

Eyüpsultan'da Geleneksel El Emegi Ürünleri Festivali Basladi

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Gaziantep Islahiyeli kadinlarin el emegi ürünlerinin yer aldigi Geleneksel El Emegi Ürünleri Festivali bugün basladi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan, el emegini sanata dönüstüren kadinlar ile tüketicileri bir araya getiren, Geleneksel El Emegi Ürünleri Festivali’nde bu kez Gaziantep Islahiyeli depremzede kadinlarin el emegi ürünlerine yer verildi.

Giyimden yiyecege, takidan süs esyalarina kadar birçok el emegi ürünün yer aldigi festival, 9 - 10 - 11 Haziran tarihleri arasinda Feshane Caddesi üzerinde Zal Mahmut Pasa Camii önünde gerçeklestiriliyor. Depremzede kadinlarin yaralarini sarmak, onlara destek olmak için düzenlenen festivalin açilisini yapan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, tek tek stantlari gezerek, el emegini sanata dönüstüren kadinlarla sohbet edip, ürünlerden bazilarini satin aldi.

"Bu gibi etkinlikler bizim için çok önemli"

Festivale katilan kadinlar, ev ekonomisine katki saglamasi açisindan çok önemli bulduklari festivali düzenleyen Baskan Deniz Köken’e tesekkür ederek, "Bu gibi etkinlikler bizim için çok önemli. Ev ekonomimize katki saglamasi açisindan çok faydali oluyor. Bu festival sayesinde el emegi ürünlerimizi daha çok kisiye ulastirabiliyoruz. Bize bu imkani sagladigi için Baskanimiz Deniz Köken beye çok tesekkür ederiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile