Eyüpsultan'da Ramazan Coskusu Basladi

Eyüpsultan'da Ramazan Coskusu Basladi

Ramazan ayi boyunca birbirinden degerli konuklarin agirlanacagi, birbirinden degerli konularin konusulacagi ve ilçede bulunan hemseri derneklerinin stantlarinin yer alacagi Alibeyköy Osmanli Park Ramazan Çadiri törenle açildi.

Törene Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Ilçe Kaymakami Ihsan Kara, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ramazan etkinliklerinin baslangicinin yapildigini dile getiren Baskan Deniz Köken, “Bu aksam hep beraber teravih namazimizi eda ettik, simdi de Ramazan etkinliklerinin baslangicini yapiyoruz. Burada etkinlik alanimizla fuar alanimiz ayriydi, bu sene ikisini birlestirdik. Buraya gelenler tüm yapilanlardan haberdar olsunlar dedik” dedi.



“Istanbul’da Ramazan deyince akla Eyüpsultan gelir”

Ramazan denince Istanbul’da akla Eyüpsultan’in geldigine dikkat çeken Baskan Deniz Köken, söyle devam etti: “Bizim de Eyüpsultan’i Ramazan’a hazirlamamiz lazimdi. Eyüp Sultan Camii avlusunu gül suyu ile yikadik, içerisini halilarina kadar her tarafini gül suyu ile temizledik. 30 gün boyunca her sabah gül suyu ile yikayacagiz, temizleyecegiz. Camimizin yakinindaki Resadiye Imam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine bin kisilik iftar çadiri kurduk. Zal Pasa Camii’nin önündeki alanda kitap fuarimiz var, cami içerisinde de kültürel etkinliklerimiz olacak. Burada da yine degerli konuklari agirlayacagiz. Ayrica derneklerimizin etkinlikleri olacak. Ramazan ayimizi tebrik ediyorum. Allah, bu Ramazan ayini hakkiyla ifa eden kullarindan eylesin. Allah tutacaginiz oruçlari kabul etsin.”

"Birbirinden güzel programlar sizleri bekliyor"

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken tarafindan açilisi yapilan çadirda, On bir Ayin Sultani Ramazan ayini en güzel sekilde agirlamak, vatandaslara dolu dolu bir Ramazan ayi yasatmak için 21.30 - 23.30 saatleri arasinda fasil dinletileri, siir-naad programlari, seminerler ve tasavvuf musikisi konserleri gibi programlar düzenlenecek. Türkiye’nin dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine farkli illerin derneklerinin stantlarinin bulundugu Ramazan Çarsisi’nda yöresel lezzetlerin ve hediyelik ürünlerin satildigi standlar da yer aliyor.

Çocuklar için birbirinden eglenceli etkinlikler

Ramazan etkinliklerinde çocuklar da unutulmadi. Ramazan ayi boyunca cumartesi - pazar günleri 15.00 - 17.00 saatleri arasinda Burak Sezen, Volkan Abi Ile Kukla Sov, Eglenceli Bilim Gösterisi, Suat Veral-Hacivat Karagöz Gölge Oyunu, Hüseyin Abi Ile Çocuk Sarkilari, Sertaç Abi Ile Ramazan Yolculugu, Bubble Sov, Jonklör Ve Illüzyon Gösterileri gibi etkinlikler yapilacak.

"Resadiye Imam Hatip Ortaokulu’na dev iftar sofrasi"

Osmanli Park’ta kurulan Ramazan Çadiri disinda Eyüpsultan Belediyesi tarafindan Resadiye Imam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine dev iftar çadiri kuruldu. Çadirda Ramazan ayi boyunca her gün bin kisilik iftar sofrasi kurulacak. Dev iftar sofrasinda hem Eyüpsultanlilar hem de Eyüpsultan’a gelen misafirler agirlanacak.

"Her gün bir mahallede 100 kisilik iftariyelik"

Iftar çadirinin disinda da Ramazan etkinlikleri devam edecek. Etkinlikler kapsaminda Eyüpsultan’da her gün bir mahallede 100 kisilik iftariyelik dagitimi yapilacak. Iftariyelikler ihtiyaç sahibi ailelere ve Eyüpsultan’a tasinan depremzede ailelerin evlerine götürülecek.

Trafikte kalan sürücülere iftariyelik

Ilçede özellikle trafik yogunlugunun yasandigi belirli noktalarda, trafikte kalan sürücülere iftariyelikler ikram edilecek.

Üniversitelilere iftar devam ediyor

Geçen sene oldugu gibi bu Ramazan ayinda da binlerce ögrencinin faydalandigi Üniversitelilere Iftar gelenegi de devam ediyor. Eyüpsultan’da ögrenci evinde veya yurtta kalan üniversite ögrencileri için ücretsiz iftar ikrami yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile