Eyyübiye'nin Selden Etkilenen Sokaklari Yenileniyor

Eyyübiye'nin Selden Etkilenen Sokaklari Yenileniyor

Sanliurfa’da 15 Mart’ta yasanan sel felaketinin ardindan gece gündüz demeden selin izlerini silen Eyyübiye Belediyesi ekipleri, selden en fazla etkilenen mahallelerde sokaklarin ve evlerin yenileme çalismalarini tamamlarken, Muradiye Mahallesi’nde tahrip olan sokak düzenlemelerinde sona yaklasti.

Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus’un talimatiyla, basta dere taskinlarindan etkilenerek büyük hasar alan sokaklar, evler ve parklarda hummali çalismalar baslatan Fen Isleri, Çevre Koruma ve Kontrol ile Park Bahçe Isleri Müdürlügü ekipleri, olaganüstü bir gayretle selin getirdigi tahribati ortadan kaldirdi.

Ilçedeki yerlesim birimlerinde hayati normale döndürmeye yönelik çalismalari tamamlayan ekipler, bir yandan dogalgaz tesis çalismalari nedeniyle tahrip olan sokaklarin kilitli parke tasi ile yenilerken diger yandan da selden etkilenen ancak insanlarin hayatinda önemli bir olumsuzluk olusturmayan sokaklari iyilestirmeye basladi.

Eyyübiye’nin en dar ve ancak merdivenlerle çikilabilen sokaklarina sahip olan mahallesi Muradiye’de yol yenileme çalismalarina baslayan Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, burada da son taslari dösüyor.

Sanliurfa’da son yüzyilda yasanan en büyük sel felaketi olarak tarihe geçen baskinlarda, Karakoyun deresinin tasmasi sonucu Akabe Mahallesi’nde sekiz sokagi sel basmis ve çok sayida evin giris kati tamamen sular altinda kalmisti. Ilçede yine yillardir kuru olan Mance Deresi daglardan gelen sularla tasmis, taskin nedeniyle Mance Mahallesi, Balikligöl platosu, tarihi çarsilar bölgesi ve sonrasindaki mahallelerde su baskinlari gerçeklesmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile