Ezher Şeyhi Tayyib, Mezhep Temelli İhtilafların Ortadan Kaldırılması Çağrısında Bulundu

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, bütün mezhepsel farklılıkları bir tarafa bırakarak Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

Ezher'den yapılan basın açıklamasında, Ahmed Tayyib'in, Mısır'ı ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Bekai ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına yer verildi.

Ahmed Tayyib, görüşmede, Mısır ile İran arasında siyasi ihtilaflar olabileceğine işaret ederek, ''Ancak bu ihtilaflar Müslümanların birliğini etkilememeli. Siyaseti siyasilere bırakalım. Alimlerin, düşünürlerin ve aydınların hedefi İslam ümmetinin birliğini sağlamak olmalı. Özellikle günümüzde Müslümanlar uluslararası bir kampanyaya maruz kalmış durumda. Müslüman ülkeler birbirleriyle kırdırılmaya çalışılıyor'' dedi.

Ezher Şeyhi, Arap ve İslam dünyasında bazı güçlerin ümmet içinde ayrılık ve düşmanlığa yol açacak fikirleri teşvik ettiği, bazı uydu kanallarının da bu doğrultuda yayınlar yaptığını savundu.

Avrupa Birliği gibi dil, millet, inanç farklılıklarına rağmen güçlü birlikler kurulabileceğine dikkati çekti Tayyib, İslam halkları arasındaki birleştirici unsurlarının çokluğuna rağmen Müslümanların henüz arzu edilen birliğe ulaşamadıklarını, bu bütünlüğün sağlanması için Ezher'in üzerine düşen tüm çabayı göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

Tayyib, bu çerçevede Ezher'in Sünni ve Şiilik arasında yakınlaşma sağlanması için de gayret göstereceğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bekai ise görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, İslam dünyasının birliği ve mevcut ihtilafların ortadan kaldırılması konusunda Mısır'a ve Ezher'e büyük rol düştüğünü kaydetti.

Bekai, Ezher Şeyhi Tayyib'i Tahran'a da davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile