Ezine'de Küçükbas Hayvan Üreticilerine Bitki Tohumu Dagitildi

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde "Küçükbas Hayvan Süt Üretiminin Arttirilmasi Projesi" kapsaminda üreticilere ReygRas bitki tohumu dagitildi.

Törene Ezine Kaymakami Yunus Kizilgünes, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel, Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ramazan Eren, Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürü Latif Candan, Ezine Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Bilir ve üreticiler katildi.

Ezine Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Bilir, törende yaptigi konusmada, reygras tohumunun ilk olarak 2015 yilinda bölgede tanitiminin yapildigini söyledi.

Yapilan demastrasyon çalismalarinda hayvanlarda yüzde 20 verim artisi gözlendigini belirten Bilir, "Bir Italyan çimi çesidi olan ReygRas bitkisi, sulanabilir alanlarda tek ekimde 2 yil verim alinabilmekte, tek yil verim alinan sulama imkani olmayan arazilerde de 3-4 defa otlattirilarak en son balya seklinde kislik kaba yem ihtiyacini karsilayabilmektedir." dedi.

Konusmalarin ardindan üreticilerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla 2 bin 500 dekar alanda kullanilmak üzere 12 bin 500 kilogram ReygRas??????? tohum dagitimi yapildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile