F' mi Q' mu? Klavye Tartışması Yine Gündemde!

F' mi Q' mu? Klavye Tartışması Yine Gündemde!

Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, "Q klavye bir dayatmadır. F klavye dünyanın tek ilmi klavyesidir. Dikkat edin, hızlı yazma yarışmalarının tek şampiyonu, F klavye kullanan Türkler'dir"

Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkçe'nin kelime sayısının İngilizce'den daha fazla olduğuna dikkat çekti. Yeni neslin Türkçe'ye hakim olması gerektiğini vurgulayan Erdem, "Bana göre Türkiye'nin bir numaralı meselesi Türkçe'yi güzel konuşamamaktır" dedi. F klavyenin önemine de değinen Erdem, "Q klavye bir dayatmadır. F klavye dünyanın tek ilmi klavyesidir. Dikkat edin, hızlı yazma yarışmalarının tek şampiyonu, F klavye kullanan Türkler'dir" şeklinde konuştu.


Erdem, Dil ve Edebiyat Derneği'nce düzenlenen 'Diksiyon, Doğru ve Güzel Konuşma' kurslarının 3. dönem sertifika törenine katıldı. Oğuz Gülay tarafından verilen kursların 3. döneminde 35 öğrenci sertifika aldı. Diksiyon dersine katılanlar arasında pastacı, savcı, itfaiyeci, öğretmen, gazeteci gibi toplumun değişik meslek gruplarından isimler yer alıyor.



Kursiyerlerin sertifikalarını tevcih eden DED Genel Başkanı Erdem, yaptığı konuşmada Türkçe'ye hakim olmanın ve F klavye kullanmanın önemini anlattı. Türkiye'nin en önemli sorununun Türkçe'yi güzel konuşamamak olduğunu ifade eden Erdem, "Türkçe'yi güzel konuşmak çok önemli. Türkiye'nin çok meseleleri var. Ama bana göre bir numaralı meselesi Türkçe'yi güzel konuşamamaktır. Aile içinde ve sosyal hayattaki şiddetin sebebi güzel konuşamamaktır. Kendini ifade edemeyen, diline hakim olmayan insanlar şiddete başvurur" dedi.


Türkçe'nin dünyanın en eski dili olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Erdem, "Dünyanın en büyük dillerinden biriyiz. Türkçe'de 8-9 bin kelimelik kitaplar var. İddia ediyorum, Türkçe'nin kelime sayısı İngilizce'den daha fazla. Osmanlıca'yı 'yabancı dil' diye itiverdik. Türkçe kelimeleri, günümüzdeki Osmanlıca kelimeleri ve Türk dünyasının kullandığı kelimeleri toplayın, İngilizce'den daha zengin. Bakın İngilizce'nin 700 bin kelimelik sözlüğü var. Ama sömürgelerinin kullandığı kelimeler de bunun içinde" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile