Fabrika Atiklari Derenin Rengini Degistirdi, Vatandaslar Tepki Gösterdi

Fabrika Atiklari Derenin Rengini Degistirdi, Vatandaslar Tepki Gösterdi

Malatya’nin Yesilyurt ilçesi Sahnahan Deresi’ne fabrikalar tarafindan birakildigi ileri sürülen kimyasal atik derenin rengini degistirdi. Rengi siyaha dönen derenin çevresinde yasayanlar duruma tepki göstererek yetkililerden yardim istedi.

Yesilyurt ilçesi Sahnahan Mahallesi’nde derenin siyah tonlarda akmasi çevredeki vatandaslarin tepkisine neden oldu. Dereye bölgeye yakin bir noktada bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bazi fabrikalar tarafindan kimyasal madde içeren atiklarin birakildigini ileri süren mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek yetkililerden yardim istedi.

Derede akan kirli su nedeniyle çocuklarin hasta oldugunu ileri süren mahalle sakinlerinden Mehmet Köse, “Yilladir bu sikintiyi yasiyoruz. Mahallemizde dere kaynakli çok sayida insanimiz hasta oldu. Yetkilerden yardim talep ediyoruz” dedi

Bölgede esnaflik yapan Ali Bedir ise “Deredeki kirlik nedeniyle is yapamiyoruz. Lokanta ve kiraathanemiz kapali. Isyerlerimizi faaliyete geçirerek is yapmak istiyoruz ama yapamiyoruz. Konuyu yargiya da tasidik. Yetkiliden konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Mahalle Muhtari Müslüm Akbulut da deredeki durumun tarimsal alanlara da zarar verdigini belirterek, bölge sakinlerinin bir çogunda çesitli hastaliklarin ortaya çiktigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile