Fabrika-i Hümayun, açılış için Başbakanı bekliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve modacı Faruk Saraç'ın işbirliğiyle faaliyete geçirilecek olan Fabrika-i Hümayun, Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğa

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve modacı Faruk Saraç'ın işbirliğiyle faaliyete geçirilecek olan Fabrika-i Hümayun, Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Modacı Faruk Saraç ve beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte Fabrika-i Hümayun'da devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Cuma günü Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı tören için son hazırlıkların yapıldığı Fabrika-i Hümayun'da binanın içini gezen Altepe, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fabrikanın 1852 yılındaki çalışma sistemiyle yeniden ayağa kaldırıldığını ifade eden Altepe, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak eğitim amacıyla kullanılacak tarihi binada modaya yön verileceğini hatırlattı. Saraç'ın gayretleriyle, restorasyonun hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getiren Altepe, "Kültürümüzde önemli bir yeri olan ipeği yeniden ülke gündemine taşıyacak olan bu eser Cuma günü Başbakanımız tarafından açılacak. Bu nedenle zeminden bina içine kadar yoğun çalışma devam ediyor. Kozadan tasarıma kadar ipeğin tüm aşamalarının gençlere öğretileceği bu eserin bir eğitim kurumu olarak işlevlendirilmesi de ayrı bir önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanında olduğumuz sayın Faruk Saraç'ı da böyle bir eserin Bursa'ya kazandırılması yönündeki gayreti nedeniyle kutluyorum." diye konuştu.

Modacı Faruk Saraç ise tarihi gün yüzüne çıkarmanın bilgi ve yürek istediğini ifade etti. Bugüne kadar meslek hayatında çıtayı hep en üstte tutmaya çalıştığını dile geren Saraç, "Bu işe talip olduğumda, 'eserin sahibi Bursa, ben sadece yapmaya geliyorum' demiştim. Düzenleyeceğimiz moda günleri kapsamında Bursaspor'un forması, kaşkolları burada tasarlanacak. Bu projeye, Bursa sahip çıkarsa ben varım, Bursa yoksa, zaten yapacak bir şey yok. Yetim çocuklar burada İngilizce öğrenecek, eğitim alacak. Burası tam anlamıyla modanın Oksford'u olacak." dedi.

400 öğrenci alınacak

Eylül ayında eğitim vermeye başlayacak olan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, bu yıl 400 öğrenci alacak. 80 öğrencinin, Faruk Saraç Vakfı'ndan burslu olarak eğitim göreceği okulda, Moda Tasarım, Dış Ticaret, Lojistik ve İşletme Yönetimi bölümlerinde eğitim verilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile