Fabrikada Feci Ölüm Kamerada

Fabrikada Feci Ölüm Kamerada

Esenyurt’ta 14 yasindaki çocuk, staj gördügü demir fabrikasinda kafasini sac büküm makinesine sikistirip agir yaralandi. 6 gün yogun bakimda kalan çocuk yasam mücadelesini kaybederken olay ani güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. 22 dakika sikistigi yerde fark edilmeyen Arda Tonbul’un ölümüne iliskin 2 kisi ise tutuklandi.

Olay, 9 Ocak günü Akçaburgaz Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Mesleki Egitim Merkezi’nde (MESEM), haftanin 1 günü okulda egitim gören 14 yasindaki Arda Tonbul, pratik egitimi için haftanin diger 4 gününde ise Istanbul Caddesi’ndeki demir ve çelik fabrikasinda staj görmeye basladi.

Olay günü fabrikada usta gözetiminde çalisan Tonbul, bir süre sonra makinenin basinda yalniz kaldi. Saç büküm makinesini inceleyen Tonbul, içine bakmak isterken ayagi pedala çarpti. Arda Tonbul’un kafasi, bir anda çalisan makineye sikisti. 14 yasindaki çocuk, 22 dakika boyunca sikistigi yerde fark edilmedi. Agir yaralanan Tonbul 22 dakika sonunda is yerindekiler tarafindan fark edilirken olay yerine çagrilan ambulans ile hastaneye kaldirildi. Kaldirildigi hastanede 6 gün boyunca yogun bakimda kalan Tonbul hayatini kaybetti. Konuyla ilgili çalisma yapan polis savcilik talimatiyla is yeri müdürü H.Ö. ve is güvenligi uzmani Ö.K. gözaltina alindi. H.Ö. ve Ö.K. emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Tonbul’un cenazesi Akçaburgaz’daki yasadigi mahallede helallik alindiktan sonra son yolculuguna ugurlanmak üzere gözyaslari ile memleketi Giresun’a gönderildi.

Olay ani kamerada

Yasanan olay is yerinin güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde ustasinin ayrilmasiyla yalniz kalan çocuk, sac büküm makinesini inceliyor. Bir süre sonra makinenin içine bakmaya çalisan çocugun kafasi sikisiyor. Arda Tonbul’un sikistigi yerde 22 dakika boyunca fark edilmeyi bekledigi görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile