Facebook CEO'su Zuckerberg, yeni gizlilik ayarlarını duyurdu

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarının kişisel bilgileri üzerindeki kontrolü kaybettikleri yönünde giderek artan eleştirilerin ardından, gi

  Sosyal paylaşım sitesi Facebook , kullanıcılarının kişisel bilgileri üzerindeki kontrolü kaybettikleri yönünde giderek artan eleştirilerin ardından , gizlilik ayarlarını yeniden yapılandırdıklarını duyurdu . Facbook kurucusu ve CEO ' su Mark Zuckerberg , konuyla ilgili gerçekleştirilen bir dizi düzenlemeyi kendisinin yer aldığı bir video ile kullanıcılara sundu .

Zuckerberg , eğer bu gizlilik düzenlemelerinden memnun kalınırsa şirketin hiçbir değişiklik yapmadan bu yapıyı uzun süre devam ettireceği bildirdi .

Gizlilik konusundaki sıkıntılara çare bulacağı umulan bu yeni düzenlemeler öncelikle çok daha kolay bir ara yüz ile sadeleştirilmiş gizlilik ayarlarını beraberinde getirdi . Zuckerberg , yapılan değişiklikler sonucunda , " Önerilen " gizlilik ayarları ile kullanıcılarını daha açık olmaya yönlendirmeye çalışan Facebook , " Herkes " , " Arkadaşlarımın arkadaşları " ve " Sadece Arkadaşlarım " şeklinde kategorilendirilmiş hazır seçimler de sunulduğunu ifade etti .

Facebook ' un tüm internete açılımı ve web siteleri ile çok daha yoğun entegrasyonu sonucu başlattığı " kişiselleştirme " hareketine de katılmak istemeyen kullanıcılar , bu yeni gizlilik ayarları ile kolaylıkla " beni benimle bırak " dercesine sistemlerin dışında kalabiliyorlar . Facebook , CEO ' su Zuckerberg , basitleştirilmiş ayarların yer alacağı yeni tasarımın birkaç gün içinde 400 milyon kullanıcıya ulaşacağını söyledi .

Kullanıcıların arkadaş listeleri ve beğendikleri sayfalar gibi bilgilerin paylaşımını da kullanıcının kontrolüne veren Facebook , bu tür temel bilgileri tek bir çatı altında kontrol etme imkanı sunuyor .

Facebook varsayılan gizlilik ayarlarını geçen Aralık ayında değiştirmişti . Sosyal paylaşım sitesi , profil bilgilerinin site dışındaki internet kullanıcılarına açılmasına izin veren yeni bir varsayılan gizlilik ayarını devreye sokmuştu . Bu durumu protesto eden bir grup Facebook kullanıcısı da , sitenin boykot edilmesi çağrısıyla bir kampanya başlatmıştı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile