Facebook Filistin'den Yayin Yapan Sihab Haber Ajansinin Sayfasini Sildi

Sosyal paylasim sitesi Facebook yönetimi, Filistin'den yayin yapan Sihab Haber Ajansinin (Shehab News Agency) platformdaki sayfasini kaldirdi.

Ajansin Haber Müdürü Husam ez-Zayig, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Facebook yönetiminin bugün Ajansin sayfasini silerek, uluslararasi hukuk tarafindan güvence altina alinan düsünce ve ifade özgürlügünü ihlal ettigini söyledi.

Facebook'un Ajansin sayfasini silmesini kinayan Zayig, bu olayi "standartlara uymama ve siddete tesvik bahanesi" ile "Filistin haberlerine karsi açilan bir savas" olarak nitelendirdi.

Zayig, Facebook yönetiminin, Israillilerin, siyasi haber sitelerinin veya Israil derneklerinin kiskirtmasina ve topluluk standartlarini ihlal etmesine göz yumdugunu, Filistinlilerin bu provokasyonlara ve kiskirtmalara tepkisini yayimlamasini engelledigini dile getirdi.

Haber Müdürü Zayig, Sihab Haber Ajansinin 2009'da açilan Facebook sayfasinin 7,5 milyondan fazla takipçisi oldugunu kaydetti.

Bu arada Filistinli Gazeteciler Bloku da Facebook'un Sihab Haber Ajansinin sayfasini silmesini kinadi.

Bloktan yapilan yazili açiklamada, söz konusu olay, Ajansa karsi atilmis "keyfi ve zalim bir adim" olarak degerlendirildi.

Israil Adalet Bakanligi 2018'de yaptigi açiklamada, Facebook yönetiminin bir önceki yil Israil'in sosyal paylasim sitesindeki Filistin içeriklerini kaldirma, yasaklama ve veri saglama taleplerinin yaklasik yüzde 85'ine yanit verdigini duyurmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile